1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Vakıf Zeytinliği ihalesi 2. kez iptal!

Seçim dönemi sırasında Vakıf Zeytinliği ihalesini bir telefonla iptal ettiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı Bülent Arınç ile görüşerek 9 Temmuz tarihinde yapılacak ihaleyi iptal ettirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seçim dönemi sırasında yapılan ihaleye müdahil olmuş ve Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın bir telefonu ile ihale iptal edilmişti.

9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan ihale ilgili Ankara'da bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gerekli girişimlerde bulunarak ihalenin ikinci kez iptalini gerçekleştirdi. Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'nın önümüzdeki günlerde Antalya'ya gelerek bu konu ile ilgili inceleme yapacak.

Vakıf Zeytinliği'nin mevcut haliyle korunması gerektiğini ifade eden Tütüncü, "Vakıf Zeytinliği, Antalya'nın en önemli akciğeridir. Bir bütünlük içerisinde var olmayı başarabilmiş Antalya'da tek arazi parçasıdır. Bu alanın, Antalya için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Akdeniz çanağında evlerin önünde zeytin ağacı vardır. Çünkü fotosentez sonucu en çok oksijeni zeytin ağacı üretir. Vakıf Zeytinliği'nin mevcut haliyle korunmasının önemli olduğuna düşünüyorum. Var olan yapıyı bozmayacak şekilde üretilen zeytinler ekonomiye kazandırılabilir. Vakıf Zeytinliği'nin mevcut haliyle korunması için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Seçim döneminde Vakıf Zeytinliği'nin ihale sürecini yakından takip ettim. Farklı bir ihaleye konu olmaması için elimden gelen bütün gayreti ortaya gösterdim, göstermeye de devam edeceğim" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 17:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?