22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Vali Yüksel: Çocuklara gece yasağı getirilsin

Antalya Valisi Alaattin Yüksel, çocukların sokaklara düşmesini önlemek için tartışma yaratacak bir öneri getirdi: Bir yasa çıkarılsın ve 16 yaşından küçüklerin saat 21.00’den sonra yanlarında bir aile büyüğü olmadan sokağa çıkmaları yasaklansın

Tinerci cinayetlerinin artmasıyla sokak çocukları için ilginç çözüm önerileri de gelmeye başladı. İlk olarak Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, tiner bağımlısı çocukların Marmara Denizi’ndeki bir adada toplanarak ıslah edilmesini tavsiye etmişti.

Şimdi de Antalya Valisi Alaattin Yüksel’den ’sokak çocukları’ için tartışma yaratacak bir yasa önerisi geldi. Yüksel, Antalya’ya gelen TBMM Sokak Çocuklarının Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Öner Ergenç’e 28 maddelik öneri paketi sundu.

Avrupa’da uygulanıyor

Bir yasa çıkarılarak 16 yaşından küçük çocukların saat 21.00’den sonra yanlarında aile bireylerinden biri olmadan sokağa çıkarılmasının yasaklanmasını isteyen Yüksel, gerekçesine şöyle açıkladı:

"Bu Avrupa’nın bir çok yerinde uygulanıyor. İngiltere’de var mesela. Belirli yaşlardaki çocuklar akşam belirli bir saatten sonra sokağa çıkamıyor. 12 yaşındaki çocuk, ’Baba ben bir gideyim barları gezeyim’ diyebilir mi? Türkiye’de her 7 çocuktan biri sokak çocuğu olma tehlikesi altında. Bu çocukların bir bölümü sokaklarda yatıyor, park ve inşaat alanlarını kendilerine mesken seçiyor. Aralarında madde bağımlısı olanlar var. Bu çocuklar gasp, hırsızlık gibi suçlara karışıyor. Bir an evvel bunun önüne geçmeliyiz."

Vatan Gazetesi
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 10:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?