22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Vali Yüksel Kumluca’da

VALİ YÜKSEL KUMLUCA’DA

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Gıda İhtisas Organize Sanayi ile Kumluca’nın, Türkiye'nin tarım sektörünün lokomotifi haline geleceğini söyledi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Gıda İhtisas Organize Sanayi kuruluş işlemlerinin sonuçlandırılmasına yönelik olarak Kumluca ilçesine gitti. Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis heyeti, Vali Yüksel başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Vali Yüksel, geleceğin stratejik başlıklarının gıda ve su olduğunu vurgulayarak bu bilinçte olan Antalyalılar'ın tarıma çok önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Gıda ve su stratejisi geliştirmeyen devletlerin yollarına devam edemeyeceklerini dile getiren Yüksel, "Bu kadar insan ne yer, ne içer, nasıl geçinir. İşte bunun cevabı tarımdır. Geleceğin reçetesi tarımdır. Tarıma hak ettiği itibarı, gıda ihtisas OSB kazandıracak" dedi.

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin sadece Kumluca değil, bölge hatta ülke tarımına hizmet edeceğini belirten Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin, "OSB'nin kuruluş çalışmaları tamamlandı. Yer seçimi kesinleşti. Hazineye ait gayri menkullerin satın alınma işlemi ise tamamlandı. 2002 yılında Kumluca'da 8-10 civarında ihracatçı ile yılda 8 milyon dolarlık ihracat yapılıyor" ifadesini kullandı.

Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AYMSİB) Başkanı Mustafa Satıcı da, Kumluca'nın Antalya için önemli bir üretim merkezi olduğunu vurguladı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ilçe kaymakamı ve güvenlik birimleri yetkililerinden emniyet asayiş konularında da bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

VALİ YÜKSEL KUMLUCA’DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 17:45:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?