7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Vali Yüksel salgın bölgesinde

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, ishal salgınının yaşandığı Finike ilçesinde incelemelerde bulundu.


İlçede baş gösteren ishal vakası ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Yüksel, daha sonra Finike Atatürk İlköğretim Okulu'nda Finike Kaymakamı İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Hasyurt Belediye Başkanı Mahmut Esen, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, Sağlık Grup Başkanı Suat Güzel, Devlet Hastanesi Baştabibi Resul Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Yüksel, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 700 kişinin sudan kaynaklanan enfeksiyondan rahatsızlık geçirdiğini belirterek, ilçede her türlü önlemin alındığını ve okullarda hijyen çalışması yapıldığını kaydetti.


Köylerde su şebekelerine klor cihazı takılacağını belirten Vali Yüksel, "Sağlık teşkilatımız olayı kontrol altına almıştır. Hasta sayısında gerileme başlamıştır. Biz de konuyu yakından takip ediyoruz. Belediyeler böyle bir sorun çıkmaması için bundan sonra daha dikkatli olacaklardır" dedi.


Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, daha sonra Finike Devlet Hastanesi'ne geçerek hastanede tedavi gören çocukları ziyaret etti. Vali Yüksel, yarından itibaren okulların eğitim-öğretime yeniden başlayacağını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 01:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?