1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Vali Yüksel'den sergi ziyareti

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün objektifinden oluşan, 'Bir sancak bir yetim şehir Bosna' konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Antalya Valisi Alaadddin Yüksel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından gönül köprüsü kurmak amacıyla 17 Bosnalı savaş mağduru çocuğun katılımı ile açılan "Bir sancak bir yetim şehir Bosna' isimli fotoğraf sergisin ziyaret etti. Sergide bulunan 40 fotoğrafı ilgiyle inceleyen Vali Yüksel'e Başkan Tütüncü, fotoğraflarla ilgili bilgi verdi. Ziyaretin anısına Başkan Tütüncü'ye plaket veren Vali Yüksel, Tütüncü'nün tarihi sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi.

Balkanlar'da kardeş milletlerin yaşadığını söyleyen Yüksel, " Balkanlarda çok uzun yıllara dayanan bir tarihimiz var. Atalarımız o topraklara hiç kimsenin diline, dinine, yaşantısına en ufak bir müdahalede bulunmadı. Başkan Tütüncü'de bu topraklarda tarihin fotoğrafını güzel bir şekilde çekmiş. Ayrıca Bosna Hersek'in başkenti Saray Bosna'nın merkez ilçelerinden Starigrad ile Kepez arasında kardeş şehir protokolü imzalanacak. Orta Avrupa'dan kardeş şehir bulunabilirdi. Ancak Tütüncü, gerçek kardeşini buldu.

Türkiye'nin değişik illlerinden göz alan Kepez'e Tütüncü'nün büyük hizmetler yapacağına inandığını söyleyen Yüksel, Kepez Belediyesi'nin yapacağı hizmetlere her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Vali Yüksel'in, engin devlet tecrübelerinden yararlandıklarını söyleyen Başkan Tütüncü ise "Vali Yüksel'in varlığı, pozitif enerjisi bize yetiyor. Yepyeni işler başarmak için azimle, kararlılıkla, heyecanla yaptığımız çalışmalarda Vali Yüksel'in bize yeni ufuklar açacağına inanıyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 13:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?