21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Valilik bayram tedbirlerini aldı

Antalya Valiliği, Ramazan Bayramı'nın daha huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için bazı önlemlerin alındığını açıkladı.

Antalya Valiliği; Büyükşehir Belediye Başkanlığına, ilçe Kaymakamlıklarına, İl Jandarma Komutanlığına, İl Emniyet Müdürlüğüne, Sahil Güvenlik Gurup Komutanlığına, İl Sağlık Müdürlüğüne, Türk Telekom A.Ş. Antalya İl Müdürlüğüne, AKEDAŞ Müdürlüğüne ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gönderdiği yazılı emir ile Antalya ili mülki sınırları dahilinde Ramazan Bayramının huzur ve güven içerinde idrak edilmesi için belirtilen tedbirlerin alınmasını istedi.

Antalya Valiliği tarafından alınması istenen önlemler şu şekilde: "İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Gurup Komutanlığı 27 Eylül 2008 Cumartesi gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planları uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 06 Ekim 2008 Pazartesi sabahına kadar aksaksızca sürdürecekleridir. Havaalanı, liman ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekiplerinin sayıları artırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecektir. Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Antalya ili mülki karasularında tertip ve tedbirlerini kesintisiz olarak sürdüreceklerdir. Büyükşehir ve ilgili belediye başkanlıkları tarafından özellikle alış-veriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahallerin mevzuatlarına uygun denetimleri, tefrik edilecek ekipler marifetiyle etkin bir şekilde yapılacaktır. İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır. Toplu taşım araçlarının seferlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır. Sağlık, nöbetçi eczaneler, haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin sorumlularınca planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır bulundurulacaktır. Sosyal Hizmet Kurumlarının vatandaşlar tarafından bayramlaşma ve ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve tedbirler, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce sağlanacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?