7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Valilik binası yıkılmaya başlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak Meydan projesi için Valilik binasının yıkımına başlandı. 5 ayda tamamlanacak proje içerisinde seyir terasından, müzikli, ışıklı havuz ve içinde film gösterimi yapılabilecek bir su perdesi yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezini canlandırmak ve bir cazibe merkezi haline getirmek için en önemli projelerinden biri olan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan ‘Meydan’ projesi için Valilik binasının yıkımına başlandı. ANTEPE tarafından gerçekleştirilen yıkım işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Yıkım işlemi tamamlanır tamamlanmaz, Meydan projesinin yapımına başlanacak. ANTEPE Genel Müdürü Bahadır Yantaç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, projenin 5 ay gibi kısa bir sürede turizm sezonu öncesinde tamamlanacağını söyledi. Valilik binasının bulunduğu alanın altına 20 turist otobüsü, 80 normal araç olmak üzere toplam 100 araçlık iki katlı otopark yapılacağını belirten Yantaç, “Peyzaj düzenlemeleri, ışıklı, müzikli havuz, içinde film gösterimi bile yapılabilecek su perdesi, seyir terası yapılacak” dedi.

KALEİÇİ IŞILDAYACAK

Antalya’nın en önemli kültür mirası Kaleiçi’ni kimliğine kavuşturmak içinde çalışmalar başlatıldı. Antalya’nın en değerli noktası olan Kaleiçi’nde Hesapçı Sokağın ardından şimdi tüm Kaleiçi’nde alt yapı ve üst yapı çalışmaları başladı. ANTEPE Genel Müdürü Bahadır Yantaç, Kaleiçi’nde alt yapı çalışmaları kapsamında, yağmur suyu, drenaj, Mobese, Telekom ve Tedaş hatlarının aşağıya alınması, işlemlerini gerçekleştireceklerini, daha sonra üst kaplama ve aydınlatma çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Yantaç, tüm Kaleiçi’nin Hesapçı Sokaktaki gibi ışıl ışıl olacağını belirtti. Yantaç, Kaleiçi’ndeki çalışmalarında turizm sezonu öncesinde bitirileceğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 13:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?