1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Valilikten 30 Ağustos mesajı

Antalya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada 30 Ağustos Zaferi'nin Atatürk'ün önderliğinde Türk Milleti ve onun şanlı ordusunun yazdığı bir destan olduğu belirtildi.

Antalya Valiliği tarafından yapılan yazı açıklamada, Yüce Türk Milletinin, emsalsiz kurtuluş mücadelesiyle ve kazandığı zaferlerle, Türk'ün bir tarih adı olduğu ve yok edilemeyeceğinin Dünya'ya bir kez daha ilan ettiği belirtildi.

30 Ağustos Zaferi'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Yüce Türk Milletinin şanlı ordunun birlikte yazdığı bir destan olduğu belirtilen açıklamada, "Türk'ün engin tarihi, insanlık aleminde kendisini farklı ve saygın kılan unutulmaz zaferlerle dolu olup, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz ve Meydan Muharebeleri sonucunda Anadolu Toprakları sonsuza kadar Türk Yurdu yapılmıştır. Tarihin ender görülen büyük zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, Yüce Türk Milletine bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının da yolunu açmış olup Türkiye Cumhuriyeti Atatürk İlke ve Devrimlerinin aydınlattığı medeniyet dünyası yolunda kararlılıkla yürümüye devam edecektir.Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden Aziz şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun" denildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 15:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?