22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Valilikten inşaat genelgesi

Antalya Valiliği'nce turizm sezonunun yoğunlaştığı 15 Mayıs - 15 Ekim tarihleri arasında il genelindeki inşaat faaliyetlerinin durdurulması ile ilgili olarak bir genelge yayınlandı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel tarafından yayınlanan genelgede şu görüşlere yer veriliyor:

"Antalya ilinde turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı turistik yörelerde ve yerleşim alanlarında sürdürülen inşaat faaliyetlerinin; gürültü, görüntü ve çevre kirliliği yaratması nedeniyle inşaat faaliyetlerinin durdurulması hususu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 18 Nisan 2008 tarihli yazıları ile bildirilmekle Antalya İlinde 15 Mayıs - 15 Ekim 2008 tarihleri arasında inşaat yasağının uygulamaya konulmuştur. İnşaat faaliyetlerinin gürültü, görüntü ve çevre kirliliği oluşturması nedeniyle önceki
yıllarda bazı otel rezervasyonlarında olumsuzluklar yaşanmaktadır. Bu nedenle, Antalya Merkez, Alanya, Finike, Gazipaşa, Demre Kaş, Kemer, Kumluca, Manavgat ve Serik İlçeleri ile belde ve köylerinde; yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm ve çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri, başta mahalli idareler olmak üzere tüm yetkili ve sorumlu birimler tarafından 15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren derhal durdurulacaktır."

 

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 11:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?