7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Valilikten kış uyarısı!

Antalya Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlar ile Belediyelere gönderdiği genelgede kış mevsimi hazırlıklarının kısa sürede tamamlanmasını istedi.

Antalya valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kış mevsimine girildiği, önümüzdeki günlerden itibaren bölgede etkili ve sürekli mevsimsel yağışların başlayacağı Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü raporlarından anlaşılmıştır dendi. Açıklamada Antalya ve çevresinde mevsimsel koşullara bağlı aşırı yağışlarda sel baskınları konusundaki hassasiyet göz önüne alınarak, belediyelerle kamu kurum ve kuruluşlarının üstün görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde tertip ve tedbirlerini bir kez daha gözden geçirmeleri ve eksikliklerini en kısa sürede tamamlamaları istendi.

Valilikten yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

-''Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava durumu ve değişikliklerine ilişkin raporları günlük olarak Valilik Makamına ve ilgili kurum ve kuruluşlara göndermeye devam edecektir.
-İlgili Kurum ve kuruluşlar kış şartlarına uygun olarak araçlarını ve personel durumunu yeniden gözden geçirecek ve gerekirse ilave takviyeleri derhal yapacaktır.
-Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından akarsu ve dere yatakları ile kanallarda taşkın önleme planlarına uygun tedbirler dahil hassasiyeti olan yerlerde kıyı tahkimat ve benzer çalışmalara ağırlık verilecektir.
-İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmet birimlerince özellikle eğitim- öğretimde taşıma yapılan grup köy yolları güzergahları esas alınarak; yol, menfez, köprü ve yağmur kanallarının bakım ve onarımları süratle ikmal edilecektir. Aynı uygulama Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından da sorumluluk alanlarında derhal yerine getirilecektir.
-Drenaj kanalları ve rögarların temizlettirilmesiyle su baskını olması muhtemel yerlerde su tahliye sistemlerinin onarım ve bakımları ile hazırlıklı hale getirilmesi hususunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilk kademe belediyeleri ile ilçe ve kasaba belediyeleri tarafından gerekli tedbirler süratle alınacak ve ilgili birimler ve personel hazır hale getirilecektir.
Halen yapımı devam eden kamu inşaatları ve onarımlarında bina çatılarının hızla kapatılması sağlanacaktır.
-AKEDAŞ ve TEİAŞ Müessese Müdürlüğü ve ilgili Kurum ve Kuruluşlar tarafından trafo, jeneratör ve motopomplar hazır hale getirilerek çalışılırlıkları sağlanacaktır.
-Türk Telekom A.Ş. Antalya İl Müdürlüğünce telefon muhaberatı dahil bölgede her an ve her şartta muhaberenin sürekliliğinin sağlanmasına esas gerekli tertip ve tedbirler alınacaktır.''

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 11:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?