22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Valilikten ÖSS tedbirleri

Antalya Valiliği’nce 15 Haziran 2008 Pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi bir dizi tedbir alındı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel tarafından yapılan yazılı açıklamada, sınava girecek olan öğrencilerin; barınma, ulaşım ve yemek sorunları ile sınav güvenliğine ilişkin her türlü tertip ve tedbirlerin alındığı bildirdi.

Antalya’da 88 öğretim kurumunda, bin 700 derslikte yapılacak olan sınavda 4 bin 686 öğretmenin görev alacağı ve 26 engelli olmak üzere 29 bin 4 öğrencinin sınva katılacağı, Engelli öğrencilerin de, Akdeniz Üniversitesi B Blokta sınava gireceği belirtildi.

Vali Yüksel, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve geleceğimizin teminatı olan Gençlerimiz için büyük önem taşıyan ÖSS’nin Antalya İli’nde sakin, huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla, 14 Haziran 2008 Cumartesi günü saat:18.00’den itibaren 15 Haziran 2008 Pazar günü Saat:13.00’e kadar olan süre içerisinde il merkezi ile sınavların yapılacağı Alanya ve Manavgat ilçelerinde olmak üzere bir dizi tedbirler alındığını belirterek, şunları kaydetti;

“Bu süre içerisinde Otoların klakson çalmamaları, Her türlü resmi ve özel törenler sırasında dışarıya yayın yapılmaması, Düğün, asker uğurlama vs. konvoyların oluşturulmaması, Bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışmaların yapılmaması, Sınavların yapıldığı okullar ile kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü vasıtaların park ettirilmemesi hususlarında vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyoruz. 15 Haziran 2008 Pazar günü 09.00-13.00 saatleri arasında sınav yapılacak tüm okullar ve çevrelerinde Emniyet tertip ve tedbirlerinin Polis ve Jandarma tarafından yapılacaktır. Belediye Başkanlarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirleneceği ve toplu taşıma seferlerinin aksaksızca sürdürülecek, Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığınca, ilgili meslek odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirlerin alınacaktır. Kredi ve Yurtlar Kurumu, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri planlanmıştır. Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınav nedeniyle öğrencilere sakin bir sınav ortamının yaratılması bakımından vatandaşlarımızdan gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyor, sınava katılacak tüm öğrencilere de başarılar diliyorum.”

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 17:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?