21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Valilikten 'sıcak' izni

Antalya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada aşırı sıcaklar nedeniyle kalp yetmezliği, hipertansiyon, astım, diyabet, damar ve akciğer hastası kamu çalışanlarına sıcaklıklar normale dönünceye kadar mazeret izni verileceği belirtildi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşların ve kamu çalışanlarının olumsuz etkilerden korunması konusunda uyarıda bulundu.

Vatandaşların sıcaklığın en fazla hissedildiği öğle saatlerinde açık alanlara çıkmamalarını söyleyen Yüksel, "Kalp yetmezliği, hipertansiyon, damar ve akciğer hastalığı, astım, diyabet hastası vatandaşların mecbur olmadıkça dışarıya çıkmaması gerekiyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle hastaneler, sağlık ocakları, sağlık evleri ve 112 il ambulans servisi ile eczaneler 24 saat kesintisiz hizmet verecek" dedi.

Kamu çalışanlarına da uyarılarda bulunan Yüksel, "Antalya'da kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlardan özellikle engelli ve hamile bayan kamu personeli başta olmak üzere kalp yetmezliği, hipertansiyon, damar ve akciğer hastalığı, astım, diyabet hastası memur ve işçilere talep ederlerse mazeret izni verilecektir. Açık alanlarda çalışan kamu personelleri hizmetler aksamayacak şekilde sıcaklıkların normale dönesiye kadar kapalı ve serin alanlarda mesailerine devam edilmesi kararlaştırılmıştır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 09:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?