22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Valilikten yılbaşı önlemleri

Antalya Valiliği yılbaşının huzur ve güven içerisinde geçmesi için önlemleri aldı.

Büyükşehir Başkanlığı, ilçe Kaymakamlıkları ile İlçe Belediye Başkanlıkları, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Telekom İl Müdürlüğü, AKEDAŞ Müessese Müdürlüğü, TEİAŞ Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne yazılı emir gönderdi. Emirde, kamu kurum ve kuruluşlarına Antalya ili içerisinde yeni yılın huzur ve güven içerisinde idrak edilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.İşte o tertip ve tedbirler.

1- İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 31 Aralık 2008 Çarşamba sabahından itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planları uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 02 Ocak 2009 Cuma sabahına kadar aksaksızca sürdürecek. Havaalanı, liman ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekiplerinin sayıları artırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecek. Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Antalya İli mülki karasularında tertip ve tedbirlerini kesintisiz olarak sürdüreceklerdir. 154 Alo Trafik, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma imdat ve 158 Sahil Güvenlik telefon hatlarında görev yapan personel sayısı takviye edilecek ve bu telefonlara yapılacak müracaat veya ihbarlar titizlikle ve derhal değerlendirilecektir.

2- Büyükşehir, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları tarafından özellikle alış-veriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahallerin denetimleri, tefrik edilecek ekipler marifetiyle etkin bir şekilde yapılacaktır. İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.

Toplu taşım araçlarının seferlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden plânlanacaktır.

3- Devlet hastaneleri Acil Servisleri ile Sağlık Merkez ve Ocakları, nöbetçi eczaneler, haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimlerin sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır hale getirilecektir.

4- Esas olan Antalya Halkının huzuru ve güvenidir. Bu itibarla kurum ve kuruluşlar üstün görev ve sorumluluk anlayışı ile hareket edecektir.(

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 15:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?