22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Vanlı 97 çocuk Antalya'da

Antalya Valiliği, depremin ardından Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün korumasındaki 97 çocuk ve 5 öğretmeni Antalya'da ağırlıyor.

Antalya Valiliği koordinasyonu ve işbirliğinde Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nin (AKTOB) sponsorluğunda Türk Hava Yolları'ndan temin edilen uçakla sabaha karşı 600 aile için her biri 12 kilogramlık gıda paketi olmak üzere toplam 7 bin 200 kilogramlık gıda paketi Van'a ulaştırıldı.

Aynı uçağın Antalya'ya dönüşünde Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan 29'u erkek 97 çocuk ile rehber öğretmenleri ve personelden oluşan toplam 102 kişi Antalya'ya geldi. Havalimanında Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen ve personel tarafından çiçeklerle karşılanan çocukların AKTOB'un belirlediği Alanya, Side ve Kemer'deki otellerde bir süre misafir edileceği bildirildi. Çocuk evlerinde kalan çocukların Kemer'de, erkek öğrencilerin Alanya'da, kız öğrencilerin ise Side'deki otellerde ağırlanacağı belirtildi. Çocukların Kurban Bayramı sonuna kadar Antalya'da kalacakları kaydedildi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı açıklamada, valilik koordinesinde deprem bölgesine yönelik yardımların devam edeceğini belirterek, "Depremden etkilenen Van Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde kalan çocukları bir süre Antalya'da misafir edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2011 Perşembe 15:46:18
Güncelleme :27 Ekim 2011 Perşembe 16:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?