1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Varna'dan Büyükşehir'e rektör konuk

Bulgaristan Varna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anna Nadeyalkova, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

Başkan Mustafa Akaydın’a görevinde başarılar dileyen Anna Nadeyalkova, “Bir meslektaşa konuk olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü döneminden Başkan Akaydın’ı tanıdığını ifade eden Nadeyalkova, “Üniversitedeki başarılı çalışmalarınızı biliyorum. Akademik ekibiniz ve siz Antalya için güzel bir gelecek demek” dedi.

Varna Üniversitesi’nin 13 bin öğrencisi bulunduğunu ifade eden Nadeyalkova Başkan Akaydın’a ortak proje teklifinde bulundu. Konuk Rektör, Bulgaristan’da itfaiyecilik konusunda en iyi eğitimin Varna Üniversitesi’nde verildiğini belirterek Antalya’da akademik anlamda ortak bir çalışma yapma teklifinde bulundu. Nadeyalkova, “Çok güçlü potansiyelimiz var. Rusya’dan bilim adamları ile çalışıyoruz. Enerji nakil hatlarının, yangın güvenliği ile ilgili ortak projeler ürete biliriz” dedi. İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan’ın da öğrencisi olduğunu söyleyen Anna Nadelyakova, “Kendisiyle devamlı görüşüyoruz. Sizlerle birlikte çalışmasından dolayı çok mutlu oldum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yapılacak ortak projelerde yer alabileceğini belirten Akaydın, “Bulgaristan’a hep komşumuz dedik. Ortak bir Karadenizimiz var. Ortak bir Akdenizimiz de olabilir” dedi. İtfaiyeciliğin gelişmesi konusunda her türlü desteği vereceğini söyleyen Akaydın, kendisini Varna’ya davet eden Konuk Rektör Nadeyalkova’ya ziyareti anısına bir plaket ve Antalya’nın tanıtım setini hediye etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 14:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?