21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Varsaklılar isyan etti

Antalya'nın Varsak beldesinde yaşayan vatandaşlar, Yeni Belediyeler Yasası ile birlikte Varsak'ın mahalle statüsüne düşerek, Kepez'e bağlanmasına karşı çıktı.

Varsak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, yeni düzenlemeyle Varsak isminin yok olacağını savundu.


Varsak'ın Yeni Belediyeler Yasasıyla birlikte mahalle statüsüne geçerek, Kepez'e bağlanmasına karşı olan yaklaşık 250 belde halkı, Belediye binası önünde toplandı.

"Varsak Bunu Hak Etmiyor", "Mahalle Olmak İstemiyoruz", "Varsak Yok Olmasın" dövizleri açan grup, daha sonra Varsak Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Varsaklılar adına konuşan Erdoğan Yarbaş, yeni düzenlemenin haksız ve adaletsiz olduğunu savundu. Düzenlemenin ranta dayalı bir paylaşım olduğunu iddia eden Yarbaş, "Burada 2B arazileri ve bakir alanların çokluğu siyasilerin iştahını kabartmaktadır. Bu iştahla da tarihimizi, geçmişimizi, hiçe sayarak bölgemiz yok ediliyor. 2 bin 500 yıllık tarihi, coğrafi ve kültürel değerleri günümüze kadar taşıyan Oğuzların Üç ok boyundan gelen Varsak adı, Antalya'da Varsak Belediyesi ile yaşamaktadır" dedi.


Varsak'ın, Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı belediyelerinden sonra 4. büyük belediye olduğunu belirten Yarbaş, "Bu durumda ilçe olacak bir belediye varsa nüfusu, yüzölçümü, kamusal altyapısıyla Varsak'tır" diye konuştu.


1989-2004 yılları arasında 3 dönem Varsak Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Ayanoğlu, beldenin çok eski bir tarihe dayandığını söyledi. Varsak'ın Kepez'e bağlanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ayanoğlu, gerekirse otobüslerle Ankara'ya gidilerek haklarını arayacaklarını kaydetti.


Vatandaşlar basın açılmasının ardından sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 18:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?