21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Vatandaş olamayınca hayalleri yıkıldı

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yaşayan ve 5 yıl önce çocuklarıyla birlikte Türk vatandaşlığına geçmek için müracaat eden İngiliz Anna Flack’a ’Red’ cevabı geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyen Anne Flack, "Ben Türk vatandaşlığına geçmek istiyorum ama gerekçe göstermeden reddedildi" dedi.

İngiltere’den 1990 yılında tatil için geldiği Alanya’ya hayran kalarak ilçeye yerleşen İngiliz Anna Flack (39), oğlu Elliot ve kızı Madaleine’le birlikte Türk vatandaşlığına geçmek istiyor.

Kendisinin Elif, oğlu Elliot’un Tarkan, kızı Madaleine’nin ise Güzel olarak isimlerini değiştirdiğini söyleyen Flack, yıllar önce ayrıldığı eşinden aldığı nafakayla geçimini sağlıyor.

5 yıl önce iki çocuğuyla birlikte Türk vatandaşı olmak için yaptığı müracaat sonucu ’red’ cevabı aldığını belirten Anna Flack, "Antalya Nüfus Müdürlüğü’nden bir yazı geldi ve hiçbir gerekçe gösterilmeden Türk vatandaşlığı için yaptığım müracaatın kabul edilmediği bildirildi. Oğlum ve kızım bile Türk okuluna gidiyor. Çalışmak istiyorum ama Türk vatandaşı olmadığım için izin vermiyorlar. Ancak tekrar müracaat edeceğim. Yılmadan mücadele edeceğim. Sizlerin vasıtasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan bana yardımcı olmasını istiyorum. Son umudum Başbakan" dedi.

"Türkiye benim vatanım" diyen İngiliz Anna Flack, "Burası artık benim vatanım. Burada herkes bana önem veriyor. İnsan ilişkileri İngiltere’de çok farklı. Ülkeme gidince kendimi yabancı gibi hissediyorum. Çocuklarım Türk gibi yetişti, Türk okullarında okuyorlar" diye konuştu.

Apartmandaki Türk komşularıyla çok iyi anlaştığını ifade eden Flack, "Bu binaya ilk taşındığımızda, aşure günü nedeniyle aşure yaptım ve Türk komşularıma dağıttım. Bana şaşırarak baktılar ve ’Aaa aşure günü geldi mi?’ dediler. Bu alışkanlığıma 5 yıldır devam ediyorum. Türk komşularım da benden görerek, son iki yıldır onlarda aşure yapıp komşulara dağıtmaya başladı" şeklinde konuştu.

Ramazan ayında oruç tutan ve sahura da kalkan Anna Flack, "Çocuklarım ve ben koyu Galatasaraylıyız. 100. yılda inşallah şampiyon olacağız. Türkiye’yi ve Türkleri seviyoruz" dedi.

Anna Flack’ın liseye giden oğlu Elliot, "Kendimi Türk olarak görüyorum. Arkadaşlarım da beni öyle görüyor. En başarılı olduğum ders din dersi. Din dersim 5, İngilizce dersim ise 4" dedi.
İlkokula giden Madaleine ise, "Türküm, doğruyum, çalışkanım" diyerek andı okudu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 16:31:38
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 14:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?