1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Vatandaşa büyük kolaylık

Antalya'nın Alanya ilçesinde belediye tarafından kurulan 2 ayrı kesim alanında kurbanlıklar, Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) üyesi kasaplar tarafından ücretsiz kesildi.

Kurban kesim alanına gelen çocukların etkilenmemeleri için atlıkarınca kuruldu. Belediyenin ücretsiz kurban kesim hizmeti nedeniyle sokaklarda istenmeyen görüntüler oluşmadı. Zabıta ekipleri ise ilçenin bazı bölgelerinde açıkta kurban kesimi yapan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ekipler, bu vatandaşları belediye kesim hanelerine yönlendirdi. Kurban kesimi sırasında kendini yaralayan 17 kişi Alanya Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ise bayramın huzurlu geçmesi için trafik  ve asayiş uygulamaları yaptı. Yollarda kaçak deri toplayan araçların tespiti için polis tarafından kontroller yapıldı.

Belediyesi Başkan Vekili Kemal Dere, vatandaşların mağdur olmaması için 2 ayrı kurban kesim yeri oluşturduklarını söyledi. Hijyenik şartları yerine getiren oto yıkama yerlerine de kesim izni verdiklerini belirten Dere, "Kesim yerlerinde elektronik sistem kurarak vatandaşların kargaşa yaşamamaları için kurbanlar sıra ile kesiliyor. Çocukların kurban kesiminden etkilenmemesi için oyun alanları oluşturduk. Vatandaşlarımız için kavurma yaptırarak ikramda bulunduk. AKTAD tarafından görevlendirilen 20 kasap, 2 gün boyunca çalışacak. Yarın isteyen vatandaşlarımız kesim hanelere gelerek etlerimi ayrıştırıp kıyma haline getirebilecekler" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 16:45:41
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 18:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?