1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Venüs heykeli bir gecede kalktı

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtından başka heykel olmasını istemeyen Valilik, Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını başlattığı kumdan Venüs heykelini gece yarısı kaldırttı.

Antalya'nın Cumhuriyet Meydanına yapılmak istenen Altın Portakal'ın sembolü kumdan Venüs heykeline valilik müdahale etti. Valilik, belediyenin talebi üzerine geçen hafta yapımına başlanan kumdan Venüs ile ilgili iki kez tutanak tuttu.

Ardından kimse bu durumdan haberdar olmasın diye heykel gece saat 24:00 sıralarında belediyeye ait bir kepçeyle yıkıldı. Heykel yapımında kullanılan kumlar da kamyona yüklenip Lara'daki Kum heykel festivalinin bulunduğu alana nakledildi.

Kum Heykel Festivali'nin direktörü Cem Karaca, belediye ile valilik arasında yapılan görüşmeler sonunda Altın Portakal'ın sembölü Venüs heykelinin kaldırıldığını söyledi. Karaca, belediyenin göstereceği yeni bir yerde Venüs heykelinin yapılacağını belirterek, "Biz, gösterilen her yerde Venüs'ü yaparız. Önemli olan Antalya'ya katkıda bulunmaktır. Cumhuriyet Meydanından kaldırılan Venüs heykeli için muhtemelen yıkılan vakıf iş hanının yeri gösterilecek" dedi.

HEYKEL TARTIŞMASI YOK

Antalya Vali Vekili Mehmet Seyman, valiliğin heykeli değil yapıldığı yeri uygun bulmadığını söyledi. Bu heykelle ilgili belediyeyle görüşmeleri olduğunu anlatan Seyman, şöyle konuştu:

"Yaptığımız görüşmede Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtının yanına heykel ya da başka bir şeyin yapılmamasının doğru olmayacağını değerlendirdik. Bu konuda belediye ile de mutabık kaldık." Olayın Antalya'da bir heykel tartışması olmadığını belirten Seyman, şunları söyledi:

"Bu heykel meydana değil bir başka yerde uygun bir yere yapılabilir. Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtından başka hiçbir şeye ne Antalya'da ne de bir başka yerde izin verilemez."
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 11:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?