1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Venüs'ü yakan yakalandı

'VENÜS' HEYKELİNİ YAKAN ZANLININ AKLİ DENGESİ BOZUK ÇIKTI

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali heykelini yakan zanlı polis tarafından yakalandı. Akli dengesi bozuk olduğu belirtilen şahsın yakalanmadan önceki dengesiz davranışları objektiflere yansırken heykelin yakılma anı da MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Bu yıl 46'ncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin işlek noktalarına koyulan 46 adet 'Venüs' heykelinden Antalyaspor kavşağındaki çıplak Venüs heykeli yakılmıştı. Polis ekipleri tarafından eşkali belirlenen ve 1 haftadır bulunamayan zanlı, dün Cumhuriyet Meydanı'nda şüpheli ve dengesiz hareketler sergileyince MOBESE kameralarının dikkatini çekti.

Şehrin en işlek noktasında ağaçlara ve levhalara tekme atan zanlının yoldan geçen vatandaşlara da küfür savurması üzerine harekete geçen polis ekipleri zanlıyı kısa sürede gözaltına alındı. Yakalanmadan önceki dengesiz davranışları İHA kameralarına yansıyan ve gece saat 01.00 sıralarında gözaltına alınan zanlı Y.Ç., geçmiş görüntüleri ile mukayese edilirken Y.Ç.'nin(35) heykeli yakan kişi olduğu belirlendi ve Asayiş Büro Amirliği'nde sorgulandı. Sorgusu tamamlanan Y.Ç., daha sonra adliyeye sevk edildi.

Zanlı Y.Ç. adliyeye çıkartılırken gazetecilerin 'Venüs hakkında bir bilgin var mı' sorusuna gülerek cevap verdi.

Öte yandan zanlının heykelciği yakma anı MOBESE kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise zanlının yakalandığını ilk olarak Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'den öğrendiğini belirtti. Akaydın, "MOBESE kameralarına yakalandığından dolayı yakalanacağını biliyordum. Emniyet güçleri ve valimize teşekkür ederim. Şahıs zihinsel yönden biraz eksik ve zayıfmış" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 14:44:04
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 22:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?