16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Vizesi dolan turiste ceza yok

VİZESİ DOLAN TURİST CEZALANDIRILMAYACAK

İzlanda'da, yanardağ patlaması sonucu oluşan kül bulutlarının uluslararası hava trafiğini aksatması nedeniyle ülkelerine dönemeyen 40 bin turistin vizelerinin dolması halinde, Valilik kararı ile 'Deport' durumuna düşmeyecekleri ve cezalandırılmayacakları açıklandı.

İzlanda'da meydana gelen yanardağ patlaması nedeniyle oluşan kül bulutlarının Avrupa'daki havalimanlarını uçuşa kapatmasıyla ilgili açıklamada bulunan Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, 40 bin turistin ülkelerine dönemediğini söyledi.

Çorabatır, son beş gün içerisinde 300 uçak seferinin iptal edildiğini söyledi. Uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle oluşan mağduriyeti misafirlerine yansıtmadıklarını anlatan Çorabatır, tur operatörleri ile birlikte turistleri 5 yıldızlı otellerde misafir etmeye devam ettiklerini söyledi.

Önemli olanın misafirlerin sokakta yatmaması olduğunu anlatan Çorabatır, "10 milyon turisti hedefleyen Antalya'ya 40 bin turistin gelmemesini zarar olarak görmüyoruz. Bu bizim küçük çaplı bir kaybımız oldu. Önümüzdeki günlerde bu kayıpları telafi edeceğiz. Gelemeyen yaklaşık 40 bin turistte birkaç gün sonra gelecektir" dedi.

Turistlerin vizelerinin dolması nedeniyle yaşanması muhtemel sıkıntıyla ilgili Antalya Valiliği'ne başvurduklarını söyleyen Çorabatır, sözlerine şöyle devam etti: "Valiliğin aldığı kararla vizesi dolan turistlere ceza verilmeyecek. Türkiye'de daha önce vizesi dolan turistler 3-5 yıl arasında Türkiye'ye tekrar giriş yapamıyordu. Valiliğin aldığı kararla bu cezayı uygulamayacağız."

Öte yandan Çorabatır, basın toplantısında, 26-28 Kasım tarihleri arasında bin 200 katılımcı ile 1. Resort Turizm Kongresi'nin yapılacağını sözlerine ekledi.

VİZESİ DOLAN TURİST CEZALANDIRILMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 12:21:05
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 12:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?