1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Vizesiz Avrupa kararı verildi

Türkiye'ye vize kolaylığı. 2007 yılında yurt dışına mal taşıyan bir TIR şoförünün AB ülkelerine vizesiz giriş için eyalet mahkemesine açtığı dava sonucu 48 bin Türk vatandaşını ilgilendiren karar zaferle sonuçlandı.

Türklere Avrupa'ya vizesiz girmenin yolu açıldı. 2007 yılında yurt dışına mal taşıyan TIR şoförü Mehmet Soysal'ın Berlin Eyalet Mahkemesi'ne açtığı dava, Avrupa Topluluğu Adalet Divanı'nda sonuçlandı.

1980 yılından bu yana Türk vatandaşlardan yurt dışına çıkışlarda alınan vize paralarına karşı 2007 yılında yurt dışına mal taşıyan TIR şoförü Mehmet Soysal Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz giriş için Berlin Eyalet Mahkemesi'ne dava açmış, mahkeme de davayı Avrupa'nın en üst düzey mahkemesi olan Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı'na göndermişti. Uzun süren dava 19 Şubat günü sonuçlandı.

Davanın danışmanlarından olan Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Vizesiz Avrupa Araştırma Grup Başkanı Prof.Dr. Harun Gümrükçü, çıkan sonucun Türk vatandaşları için çok önemli olduğunu belirterek vizesiz Avrupa'nın önünün açıldığını söyledi.

Prof.Dr. Harun Gümrükçü, 29 yıldır Türk vatandaşlarından alınan vize parasının ise ne olacağının merak konusu olacağını belirtti. Gümüşçü, Avrupa Birliği ülkelerinin de Türklere yönelik yaptığı yasaları yeniden düzenlemesi gerektiğini vurguladı. Gümrükçü, hizmet sektöründe çalışan herkes için bu davanın önemli olduğunu ve 48 milyon insanı ilgilendirdiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 23:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRULLAH BALABAN IP: 85.102.49.xxx Tarih : 20.02.2009 10:16:54

AVRUPA KARARI ALDIĞI GÜN BENİ MAĞDUR ETTİ

İşim gereği sık sık yurtdışına çıkmam gerekiyo en son 21.11.2088 tarihinde 1 aylık ticari çoklu vizemi aldım sorunsuz bir şekilde işlerimi hallettim ve ülkeme döndüm.İşim gereği almanyada 10 günlük bir eğitime katılmam gerekiyordu 17.02.2009 tarihinde tekrar vize müracatı yaptım  19.02.2009 yani dün vize vermiyoruz yazısını aldım ben ve bana eğitim verecek kurum binlerce avro adamların keyfi gelmeyip vize vermedikleri için zarara uğratıldık şuan butün 2009 eğitim programı ve işlerim sekteye uğradı fakat ben konsolosluklara değil bizleri onların kapısında resmem dilenci moduna getiren yöneticilerimize ve siyasilerimize kızıyorum.ARTIK VATANDAŞINA  SAHİP ÇIK SEVGİLİ BAŞBAKAN