16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Volkswagen'in yeni aracı Türkiye'de

VOLKSWAGEN'İN YENİ ARAZİ ARACI TOUAREG'İ TÜRKİYE'DE

Wolkswagen Bölge Direktörü Hans Heiner Tüting, dünyadaki ekonomik krizden otomotiv sektörleri düşüş yaşarken Wolkswagen'in satışlarını yükselttiğini söyleyerek, "Türkiye de büyüyen bir otomotiv piyasası var. Bizde bu piyasada hızla ilerlemekteyiz. Türkiye pazarında büyümenin de üzerinde gelişmeler kaydettik. Bu nedenle dünyada ilk yeni tasarım, sekiz ileri otomatik şanzımana sahip ilk SUV'u Yeni Touareg'i Antalya'da tanıtıyoruz" dedi.

Volkswagen'in lüks segmentte yeni tasarım DNA'sını takip eden sekiz ileri otomatik şanzımana sahip ilk SUV'u Yeni Touareg, Antalya'da 30 ülkeden 500'ü aşkın bayiye tanıtıldı. SUV kavramının geleceğine ilişkin fikirler sunan ve Haziran 2010 itibarıyla Türkiye pazarında da satışa sunulacak olan Yeni Touareg, Doğuş Otomotiv'in ev sahipliğinde aralarında Rusya, Ukrayna, İsrail, Dubai, Türkmenistan, Senegal, Mısır ve Türkiye gibi 500'ü aşkın Volkswagen bayisine tanıtıldı.

Antalya'da düzenlenen 'Uluslararası Bölge Lansmanı' toplantısı ve Yeni Touareg tanıtımına Wolkswagen Bölge Direktörü Hans Heiner Tüting de katıldı. Wolkswagen olarak arazi araçlarını 8 yıldır ürettiklerini belirten Tüting, "Yeni yüzüyle bu aracımız yenilere çok daha geniş çok daha konforlu. Bizim için öncü bir araç oldu. Yeni Toureg'le çevre dostu bir araç ürettik. Alanında ilk diyebileceğimiz hibrit karakterlerine sahip" dedi.

 

"TÜRKİYE'DE BÜYÜYEN BİR PİYASA VAR"

Türkiye pazarına Doğuş Grubu ile 15 yıl önce girdiklerini belirten Tüting, "Bu süreçte payımızı arttırdık. Şuan Türkiye'de en üst sıralardayız ama tam olarak talep ettiğimiz yerde değiliz. Amacımız bu alanda üç firmadan biri olabilmek. Türkiye'de büyüyen bir piyasa var. Bizde bu piyasada hızla ilerlemekteyiz. Türkiye pazarında büyümenin de üzerinde gelişmeler kaydettik. Dünya bu krizi yaşarken Wolkswagen'in şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü geçen son bir buçuk yılda otomotiv sektörü krizden çok fazla

etkilendi. Dünya piyasasında yüzde 6'lık azalma görülürken 56 milyonluk bir düşüş görüldü. Wolkswagen bir önceki seneye oranla satış oranlarını yükselterek 6.4 milyon daha fazla satış elde edildi. Binek araçlarda ise yüzde 8 gibi bir artış. Otomotiv sektörü düşüşteyken Wolkswagen satışlarını yükseltti. İyi mücadele ettik. İyi bir ürün yelpazemiz var. Müşterini bize olan güveni önemli" diye konuştu.

Krizden Türkiye'deki otomotiv piyasasının diğer ülkelere göre çok fazla etkilenmediğini ifade eden Wolkswagen Bölge Direktörü Hans Heiner Tüting şöyle devam etti:

"Devlet desteğiyle sektör canlı tutuldu. Uzun vadede Türkiye ile ilgili olarak şunu düşünüyorum. Türkiye'de büyük bir potansiyel ve toplum var. Önümüzdeki yıllarda dünya genelinde krizin sadece yüzde 50'si atlatılmış gibi görünse de bundan sonraki dönemde Türkiye'de de artış olacak. Çin otomotiv sektöründe güçlü bir ülke. Wolkswagen Çin'de üç fabrikaya sahip ve buralardaki kapasitemizi arttırmayı düşünüyoruz. Çin ileriki zamanlarda bizim rekabetçimiz olabilir ancak bizim için şöyle bir gerçek var. Yeni

bir rekabetçi demek bizim kendimizi daha fazla geliştirmemiz için bir fırsat demek. Biz rekabete her zaman açığız" şeklinde konuştu.

Wolkswagen binek araç marka genel müdürü Vedat Uygun ise, "Wolkswagen Antalya'da 30 ülkeden 500 bayiye yeni Touareg'i tanıtıyor. Krizden Wolkswagen olarak Türkiye'den başarıyla çıktık. Dünyada yüzde bir Türkiye'de binde 6 artırdık. Ekonomik zorluk ortamı Wolkswagen dünyasını pozitif etkiledi. Bunda piyasaya sunduğumuz yeni ürünlerin önemli bir rol oynadı" dedi.

 

DÜNYANIN İLK 8 İLERİ OTOMATİK ŞANZIMANLI SUV'U

Yeni Touareg dünyanın ilk 8 ileri otomatik şanzımanına sahip SUV aracı. Start/stop teknolojisini bünyesinde barındıran V6 TDI motor, 240 beygir gücünde ve 7.4 lt / 100 km ortalama yakıt tüketim değeri ile sınıfının en düşük yakıt tüketim değerlerine imza atarken, emisyon değerlerini de aşağı çekmeyi başarıyor.

Yeni Touareg teknolojik özellikleri, geliştirilmiş güvenliği, donanımları ve tasarımıyla sınıfının zirvesinde yer alıyor. Yeni Touareg' de 8" boyutunda dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi bulunuyor. Geçmişte sunroof'la sunulan Touareg'de artık panoramik cam tavan seçeneği mevcut. Top View olarak adlandırılan teknoloji sayesinde aracın çevresindeki tüm engelleri görmek mümkün oluyor. LED gündüz farları ile desteklenmiş Bi-Xenon farlar ise her yol koşulunda üstün aydınlatma sağlıyor.

VOLKSWAGEN'İN YENİ ARAZİ ARACI TOUAREG'İ TÜRKİYE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 10:24:02
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 10:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?