21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Vurulduğunu 70 metre sonra farketti

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde karnına kurşun isabet eden 18 yaşındaki İsveçli turist kız yaralandığını, 70 metre gittikten sonra anladı. Bir anda yere yığılan turist kıza ilk müdahaleyi, olay yerine 20 dakika sonra ulaşan sağlık görevlileri markette yaptı.

İddiaya göre, Nergiz Collection adlı işyerine giren bir köpek yüzünden, köpeğin sahibi Özgür Altay (29) ve işyeri sahibi Faruk adlı şahıs arasında tartışma çıktı.

Çevredeki esnafın kavga eden tarafları ayırmasının ardından Özgür Altay, daha sonra arkadaşı Kemal Göktan (28) ile birlikte olay yerine tekrar geldi. Çıkan kavgada Faruk adlı işyeri sahibinin elindeki silahı fark ederek kaçmaya başlayan Altay ve arkadaşı Göktan, şahsın rasgele ateş açması sonucu yaralandı. Olayda Özgür Altay sol, Kemal Göktan ise sağ bacağından vurularak yaralandı.

Bu arada, annesi Maria Andersson ve ağabeyiyle birlikte olay yerinden geçen İsveçli turist Emeile Andersson’un karnına 1 kurşun isabet etti. Olay yerinden 70 metre uzaklaştıktan sonra yaralandığını fark eden Emelie Andersson, Stiil Market önünde fenalaşarak yere yığıldı. Çevredekiler tarafından markete alınan İsveçli turist kızın yakınları, merminin isabet ettiği karın bölgesine peçeteyle baskı uyguladı.

Polisin çağırdığı ambulansın ise olay yerine ancak 20 dakika sonra gelebildiği öğrenildi. Gecikmeli olarak gelen sağlık ekipleri, İsveçli turiste ilk müdahaleyi market içinde yaptı. Olay yeri bir anda yüzlerce kişiyle dolarken, polis meraklı vatandaşları uzaklaştırmakta güçlük çekti. Markette yapılan 10 dakikalık müdahalenin ardından İsveçli turist ambulansla Başkent Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer yaralılar Özgür Altay ve Kemal Göktan ise Alanya Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 16:44:47
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 17:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?