22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Watsu', turistleri mest etti

Dünyaca ünlü İtalyan masör Francesco Rainno, Antalya’da su içinde masaj kursları vermeye başladı. Antalya’da dünyanın dört bir yerinden gelen uzmanlar nezaretinde yapılan masajlara su masajı anlamına gelen "watsu" da eklendi.

Genellikle havuzların tercih edildiği masaj için İtalya’dan gelen dünyaca ünlü masör Ferancezco Rainna, Seelife Otel SPA Merkezi’nde Antalyalı masörlere "watsu" eğitimi vermeye başladı

Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak yapılan masajda insan bedeninin, bebeğin anne karnındaki rahatlığa ulaşması hedefleniyor.

2 gündür Antalya’da bulunan Francesco Rainna, masaj alanının otantik olması için özel çaba sarf ediyor. Mumlarla aydınlatılan ve güllerle süslenen havuzda ısınmak için kısa süreli yüzen Rainna, daha sonra havuz ortasında müşterisine masaj yapmaya başlıyor. 15 dakika süren masaj sırasında sessizlik ve su sıcaklığının 37 derece olması ise en önemli faktörlerden birisi.

Watsu masajının Shiatsu masajının suda yapılan versiyonu olduğunu söyleyen Francesco Rainna, amacın insanı rahatlatmak, eklem yerlerindeki ağrıları gidermek ve insanı suyun içinde kaldığı süre içinde anne karnındaki rahatlığa kavuşturmak olduğunu söyledi. Rainna’nın seansını uyguladığı İtalyan uyruklu Nadya Mirabelle ise, havuzda kaldığı süre içinde kendini çok rahat hissettiğini ifade etti

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 13:19:32
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 13:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?