7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yabancı dil bilen dolandırıcılar

Antalya'da, alış veriş yapan turistlerin kişisel bilgilerini alarak dolandıran aralarında turistik mağazalarda çalışan esnafında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.


Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir, İzmit ve Yalova'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda turistleri dolandırdığı iddia edilen 26 kişi yakalandı. Zanlıların bu illerde turistik mağazalarda esnaf olarak çalıştığı, bu sayede alış verişe gelen turistlerin kişisel bilgilerini öğrendiği belirlendi.

Turistlerin ülkelerine döndükten sonra kişisel bilgilerini kullanarak onlardan internet yoluyla para istedikleri öne sürülen zanlıların çoğunun en az 2 dil bildiği anlaşıldı. İfadeleri alınan zanlılar adli rapor alınmak üzere Antalya Adliyesi'ne getirildi. Zanlılardan birinin "Bizi çekeceğinize Abdullah Öcalan'ı çekin. O içeride" demesi dikkat çekti. Zanlıların yarın mahkemeye çıkarılması bekleniliyor.


Bu arada zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, Türk ve yabancı şahıslara ait kimlik, adres, telefon bilgilerinin bulunduğu listeler, 2 tabanca, 2 şarjör, 7 adet 9 mm çapında fişek, 1 adet sahte kimlik, dolandırdıkları yabancı şahıslara ait western Unuion havale dekontları, 2 adet dizüstü bilgisayar, 14 bilgisayar ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 14:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?