22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yabancı sanatçılar Büyükşehir’de

YABANCI SANATÇILAR BÜYÜKŞEHİR’DE

4. Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması için Antalya’da bulunan 16 ülkeden 35 sanatçı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, “Bu önemli etkinliğe katkı koymaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün bizim için çok özel bir gün. Vatan şairimiz Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü ve Büyükşehir Belediyesi olarak Nazım Hikmet’in bir heykelini dikeceğiz. Bu özel günde bu kadar seçkin bir sanatçı topluluğunun Antalya’da olması çok güzel. Tüm sanatçılarımızı Karaalioğlu Parkı’ndaki heykel açılışımıza bekliyoruz” dedi.

4. Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması Proje Koordinatörü Suzan Uğurluçam ise daveti memnuniyetle kabul ettiklerini söyledi. Uğurluçam, Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması kapsamında sanatçılara ait 80 tablonun 30 Haziran’a kadar Antalya Müzesi’nde sergileneceğini kaydetti.

Ülkelerinden selam getiren sanatçılar da, Antalya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne misafirperverliği için teşekkür eden sanatçılar, Rus ressam Vasiliy Mezer’in yaptığı Atatürk portresini Genel Sekreter Mehmet Aktekin’e hediye etti. Çok duygulandığını ifade eden Aktekin, konuklarına çeşitli hediyeler verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal’a da sanatçılar tarafından bir manzara tablosu armağan edildi.

YABANCI SANATÇILAR BÜYÜKŞEHİR’DE
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 14:22:00
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 14:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?