21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yabancı turist içeri yerli turist dışarı!

Alanya'ya bulunan 5 yıldızlı Ütopya Otel'e tatile gelen 500'ün üstünde üniversiteli öğrenci, çifte rezervasyon mağduru oldu.

Otele dışardan yabancı turist geldiği için otele alınmadıklarını iddia eden üniversiteli öğrenciler, "Türkiye'de yaşıyoruz ve 2. sınıf muamele görüyoruz. Malesef biz Türk'ler böyleyiz" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Otel yöneticileri ise acentaya suçladı.


Antalya'nın Alanya ilçesinde ilk çifte rezervasyon skandalı Kargıcak Beldesi'nde bulunan 5 yıldızlı Ütopya Otel'de yaşandı. Tatile gelen 500'ün üzerinde üniversiteli öğrenci, otel işletmecileri tarafnıdan, acentalarının fazla müşteri getirdiği iddiası ile içeri alınmadı. Saatlerce otel kapısında bekleyen üniversiteli öğrenciler çareyi jandarma ve basına haber vermekte buldu. Basın mensuplarını görüntü çekmesi üzerine, otel yetkiileri tarafından öğrenciler bahçeye alındı. Olay yerine gelen jandarma ise tutanak tuttu.


Öğrenciler, otele dışardan 2 otobüs dolusu yabancı turist geldiği için kendilerinin dışarda kaldıklarını söylediler. Öğrenciler, "Biz aylar önce oda başına 2 kişi olarak rezervasyon yaptırdık. Ancak otele yabanrcı turist almışlar ve bu yüzden bize otelde yer yok denilerek başka bir yere götürmek istiyorlar. Ayrıca burda kalan arkadaşlarımızada 2 kişi yerine 4 ya da 5 kişiyi bir oday vermişler. Bu tam bir rezalet" dediler. Türkiye'de Türk insanını aşşağılandığını ifade eden öğrenciler, "Malesef kendi ülkemizde bile 2. sınıf muamele görüyoruz. Türk'ler eziliyor ve hiç bir hakkımız yok" dediler.


Kamera karşısında açıklama yapmaktan kaçınan otel yönetimi görüntü çeken basın mensuplarını arayarak yerli yabancı ayrımı yapılmadığını söylediler. Otel yöneticileri, asıl hatanın öğrencileri getiren acentada olduğunu, kendilerine 200 eksik sayı verildiğini ileri sürdüler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 14:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa iyiol IP: 88.232.79.xxx Tarih : 12.05.2008 08:56:12

heryerde 2.sınıf vatandaşız avrupalı ve ruslar bedavaya tatil yapıyorlar NEYİMİŞ TÜRKLER ÇOK YEMEK E EKMEK YERMİŞ AMA BU İNSANLARIN BİR GÜN ELİNE DÜŞERSENİZ YANDINIZ OZAMAN AF YOK NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE******