8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yabancılara Türkçe kursu düzenlendi

Antalya'nın Kaş ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede yerleşik yabancılara yönelik Türkçe kursu düzenlendi.

Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan kurslara yabancılar yoğun ilgi gösteriyor. Derslerde yabancılara günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ve kendilerini ifade edebilecekleri derecede Türkçe öğretiliyor. Türkçe kurslarına ilçede yaşayan İngiliz, Avustralyalı, Danimarkalı, İskoçyalı, İrlandalı ve Almanlar katılıyor.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, kurs kapsamında Türk gelenek ve göreneklerini uygulamalı olarak yabancılara göstereceklerini söyledi. Kursiyerlerin Türk yemekleri, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği derslerine de katılacağını anlatan Öztürk, "Kursiyerlerimiz yöresel oyunlar oynayacaklar, milli ve dini bayramlarımızı ve Türk müziklerini de bu kurslarda öğrenme imkanı bulabilecekler" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Kaş'a yerleşen yabancıların Türk kültürüne ayak uydurabilmeleri için böyle bir kursu düzenlediklerini belirterek, "Amacımız kültürler arası köprü kurarak birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlamak" dedi. Yabancılara yönelik Türkçe kursunu ziyaret eden Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Türkçe kursuna ilginin her zaman artacağını kursiyerlerin istek ve sorunlarının çözümü için her türlü yardımda bulunacaklarını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut da "Gelenek ve adetlerimizi onlara da öğreteceğiz. Zaten bu kursun başlamasının en önemli nedeni yabancıların en az Türk dili kadar gelenek ve göreneklerimizi öğrenmek istemeleridir" diye konuştu.

Kursa katılan İngiliz Bird David (47), Gökseki Mahallesi'nde oturduğunu belirterek "Türkçe kursları bizleri çok mutlu etti. Az Türkçe biliyorum. Türk arkadaşlarla, komşularla Türkçe konuşmak istiyorum. Türkçe öğrenerek insanlarla Türkçe konuşmak, Türk kültürünü daha iyi öğrenmek istiyorum" dedi.İngiliz Sandra Wilkinson (60) ise 3 yıldır Çukurbağ Yarımadası'nda oturduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkçeyi çok az biliyorum. Türk komşularla konuşamıyor, anlaşamıyorum. Türkçe konuşmayı öğrenmek için kursa katıldım. Restoran, kafe, eğlence ve alış veriş merkezlerinde iletişim kurmakta zorlanıyordum." Avustralyalı Türk vatandaşı Kate Akalın ise "Eşim Türk olmasına rağmen Türkçeyi fazla bilmiyorum. Burada kursta yabancılara yardım ediyorum. Türkçe'yi az biliyorum ama daha güzel konuşmak ve arkadaşlarıma yardımcı olmak için kursa gidiyorum" diye konuştu.
Yerleşik yabancılar için 3'er aylık devam edecek periyotlarda haftanın 2 günü toplam 6 saat ders veriliyor. Türkçe kurslarına 23 yabancı katılıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 18:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?