16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Yabancılardan Alanya'ya il desteği

YABANCILARDAN ALANYA'YA İL DESTEĞİ

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek, Alanya'nın il yapılmasını isteyecek.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yabancıların temsil edildiği Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, ilçenin il yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ı Ankara'da ziyaret edecek. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya'da yıllardır il olarak yaşadıklarını ancak ilçe statüsü ile yönetildiklerini söyledi. Alanyalıların il olmayı çoktan hak ettiklerini belirten Karaoğlu, "Yabancılar Meclisi olarak 2010 yılının son toplantısını

gerçekleştirdik. Bir yılın değerlendirmesini de yaptık. Alanya'nın il olmayı çoktan hak ettiğine inanıyoruz. Tabii ki bu devletin vereceği bir karardır. Biz de üzerimize düşen görevi yapmaya karar verdik. Bu konuda Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı ziyaret edeceğiz. İlk olarak Alanya'nın neden il olması gerektiğini anlatan birer mektup göndereceğiz" dedi.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ise, "Alanya'da yaşayan yabancıların hepsi ilçenin gelişmesini istiyor. Meclis olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a mektup göndererek Alanya'yı bir an önce il yapmalarını isteyeceğiz. Alanya bunu hak ediyor" diye konuştu.

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Üyesi Dilay Ulutunçok da, "Alanya'nın il olmasını herkes gibi biz de istiyoruz. Çocuklarımızın eğitimi bizim için çok önemli. Özellikle bu konuda il olmasını istiyoruz" dedi.

Yabancılar Meclisi Sözcüsü Julia Alaettinoğlu, Alanya'nın bunu uzun zamandır hak ettiğini söyleyerek, "İl olursa Alanya çok daha fazla gelişecek. Bu konuda daha önce bazı çalışmalarımız olmuştu. Bir daha devreye girerek mektupla bir istekte daha bulunacağız. İnşallah bu konuda katkımız olacak" şeklinde konuştu.

Alman Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Reinhold Biechlers ise, "İl yapma ve havaalanı yatırımı konuları politikacılar tarafından halkı cezalandırma konusu yapılıyor. Bu olay beni çok üzüyor. Bir belediye başkanının partisi veya referandum sonuçları hakkında politik hesaplar yapılıyor. Bu bana çok komik geliyor" dedi.

YABANCILARDAN ALANYA'YA İL DESTEĞİ
YABANCILARDAN ALANYA'YA İL DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 18:32:02
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 18:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?