22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yağış, su baskını getirdi

ANTALYA'DA FIRTINA VE YAĞIŞ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, kentte sabah erken saatlerde başlayan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle büyükşehir itfaiyesine 30 işyeri ve evden su baskını ihbarı geldiğini belirtti.

Gelen ihbarların hepsine müdahale edildiğini ifade eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, 40 motopomplu itfaiye ekibi ve 10 vidanjör ile su baskınlarına zamanında müdahale edebilmek için mahallelerde hazır bekletildiğini ifade etti.

400 temizlik işçisinin kentin değişik yerlerinde rögarları temizleyerek suyun tahliyesine yardımcı olduklarını belirten Aktekin, "35 kişilik bir ekip sepetli araçlarla kırılan ağaç ve panjurlara müdahale ediyor. 30 iş makinemiz seferber edilmiş durumda. Toplamda 700 kişilik bir ekiple olaylara müdahale ediyoruz" dedi.

SARISU KRİTİK SEVİYEDE

Geçen Aralık ayında taşan ve Kemer karayolunun kapanmasına neden olan Sarısu Deresi'nin kritik seviyede olduğunu anlatan Aktekin, şunları söyledi: "ASAT dere yatağını temizlemişti. Münferit bir takım göllenmeler dışında yolun kapanmasına neden olabilecek bir durum yok. Hava sıcaklığında artış var. Dağlardan, karların erimesiyle ekstra bir su gelmediği ve yağış bu şiddetle devam ettiği takdirde herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:01:04
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 14:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?