16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Yağlı güreşler 24 Nisan'da

KEPEZ BELEDİYESİ 6. GELENEKSEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 6. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri ile Kırkpınar heyecanını Kepez'e taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Antalya'nın Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 6. düzenlenecek olan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri 24 ve 25 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Güreş ağası Ramazan Buzkıran ve Başpehlivanı Ali Gürbüz, 6. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ilgili Kepez Belediyesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kepez'de düzenlenen ve geleneksel hale gelen yağlı güreşlerin bu yıl altıncısının yapılacağını belirten Tütüncü, ''Bu yıl güreşleri iki güne çıkararak, Kırkpınar heyecanını Kepez'e taşımayı amaçlıyoruz. 42'si başpehlivan olmak üzere yaklaşık 650 güreşçimizle iki gün boyunca eşsiz bir güreş şölenini Kepezlilere sunmak istiyoruz'' dedi.

Son Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil'in de güreşlerde yer alacağını belirten Tütüncü, "bu yıl düzenlenen güreşlerde de ikramlar konusunda hassas davranacağız. Güreşleri daha keyifli hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Güreşler kapsamında 24 Nisan akşamı Sümer Ezgü ve Sevinç Akkaya bir konser verecek."

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçen Şubat ayında hayatını kaybeden tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlarından Cengiz Elbeye'nin ölümünden sonra Kepez'de yapılan güreşlerin çok farklı bir özelliği olacağını belirterek, ''Biz onun hatırasını, güreşe en iyi şekilde destek sağlayarak yaşatmak istiyoruz. Elbeye bizim çok sevdiğimiz, hayattayken çok iyi hukukumuz olan bir arkadaşımızdı. Onun adını en iyi şekilde yaşatacağız" diye konuştu.

KEPEZ BELEDİYESİ 6. GELENEKSEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 14:23:00
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 18:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?