1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yağlı güreşlerde kıyasıya mücadele

Konyaaltı Belediyesi tarafından Konyaaltı Karnavalı 15. Yaz Şenlikleri kapsamında düzenlenen Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük çekişmeye sahne oldu.

 Zaman zaman sakatlanan güreşçiler sahadan sedyeyle götürüldü. Aralarında son pehlivan Mehmet Yeşil Yeşil ile birlikte eski Kırkpınar başpehlivanlarının da bulunduğu 19 pehlivanın kıyasıya mücadele ettiği güreşleri, Kırkpınar'da henüz derecesi bulunmayan 1.80 boyunda 24 yaşındaki Serhat Gökmen kazandı.

Finalde iri cüssesiyle dikkat çeken Kırkpınar 2005 Başpehlivanı Şaban Yılmaz'ı mağlup eden Serhat Gökmen, yorgunluk sebebiyle fenalaştı. Pehlivana ilk müdahale saha içinde 112 sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek himayesinde Antalya'nın bin 650 rakımlı Feslikan Yaylası'nda gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri Kırkpınar Güreşlerini aratmadı. Çok sayıda eski Kırkpınar başpehlivanının da kıspet giydiği güreşlerde sürpriz bir isim başpehlivan oldu. Samsun Ladikli Serhat Gökmen, bir bir dize getirdiği rakiplerinin ardından finalde yine çeyrek finalde son Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil'i mağlup eden Kırkpınar eski başpehlivanlarından Şaban Yılmaz ile güreşti.

İlk yarım saatinde yenişemeyen pehlivanlar için puanlama süresi başladığında Serhat Gökmen'in rakibine karşı yaptığı hamleden sonra maçı kazandığını düşünüp seyirciler tarafından omuzlara alınması, kule hakemlerinin kararına takıldı.

Serhat Gökmen'in halen 2-1 üstün olduğunu ve güreşlerin bitmesine 3 dakika olduğunu söyleyen kule hakemlerinin uyarısının ve yaşanan uzun tartışmaların ardından yeniden başlayan güreşlerde Serhat Gökmen rakibine puan kaptırmadı ve Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Başpehlivanlık kupasını kaldırdı. Güreşlerde, ikinci Şaban Yılmaz olurken üçüncülük Mehmet Ali Karaboğa ve Ali Gürbüz arasında paylaşıldı. Kırkpınar'ın son başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ise dereceye giremedi.

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 40 bin TL ile başlattığı güreş ağalığı 85 bin TL ile Sezerler Petrol'ün sahibi Sedat Sezer'in oldu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın de hazır bulunduğu güreşlerde başpehlivanın kupası yine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından verildi.

Güreşlerin çok zorlu geçtiğini ve yorgunluk sebebiyle rahatsızlandığını söyleyen Serhat Gökmen, Bundan sonraki hedefinin Kırkpınar Başpehlivanlığı olduğunu ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 13:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?