22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yağmur heykellere bile zarar verdi

Antalya'da dün gece meydana gelen şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle, Lara'daki kum kentinde heykellerin büyük bölümünün tahrip olduğu bildirildi.

Antalya'da çeşitli ülkelerden 50 sanatçının yaptığı “Anadolu Efsaneleri” temalı kum heykellerden oluşan Lara Kum Heykel Kenti'ndeki 100 kum heykelin büyük bölümü tahrip oldu.

Lara Kum Kenti Koordinatörü Cem Soydemir, önceki gece yaşanan yoğun yağmur nedeniyle heykellerin büyük bölümünün yıkıldığını söyledi.

Yağmur ve fırtınanın kuzeyden gelmesi nedeniyle heykellerin kuzey bölümlerinin hasar gördüğüne dikkati çeken Soydemir, sanatçıların, suların çekilmesinden hemen sonra tahrip olan heykelleri onarmaya başladıklarını anlattı.

Kum kentini önce kapatmayı düşündüklerini, ancak insanların ilgisi nedeniyle açık tutmayı tercih ettiklerini vurgulayan Soydemir, “Kum kenti, tahribat nedeniyle şu anda antik bir şehir havasını andırıyor. Sanki burada arkolojik bir kazı yapılıyormuş gibi bir görünüm var. Biz bunları onaracağız, ancak insanlar bu şekillerini daha çok beğendiler” diye konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 20:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?