21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yağmur ve fırtına vurdu

Antalya'da etkisini sürdüren sağanak ve fırtına, kentte yaşamı olumsuz etkiledi.

Sağanak nedeniyle Güzeloba Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin önünde yaklaşık 70 santimetre su birikintisi oluştu. Hastaneye giriş çıkışlarda zor anlar yaşayan vatandaşlar, çocuklarını kucaklarına alıp suya girerek hastaneye ulaştı.

Lara bölgesindeki yollarda da su birikintileri oluştu. Bazı yollar trafiğe kapandı, bazı yollarda ise ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, kentte 93 olaya müdahale edildiğini söyledi. Gün içinde 70 ev ve iş yerine su baskını olduğunu ve mahsur kalan insanları kurtardıklarını kaydeden Pehlivan, 23 aracın da yolda mahsur kaldığını, insanların ekipler tarafından kurtarıldığını söyledi.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre gün içinde Antalya'ya metrekareye 181 kilogram yağış düştü.

Finike ile Kumluca ilçelerinde sağanak nedeniyle bazı köy yolları kısmen ulaşıma kapandı. Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Konyaaltı sahilinde denizde dalga yüksekliği 5 metreye kadar yükseldi.

Aksu ilçesi Konak Mahallesi'ndeki evin etrafına su birikintisi olması nedeniyle 5 kişilik aile evde mahsur kaldı. Aile, itfaiye ekiplerinin botuyla kurtarıldı.

Lara Özgürlük Bulvarı, Metin Kasapoğlu Caddesi, Aksu Pınarlı Kavşağı'nda su birikintileri nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolda yer yer 30 santimetreye kadar yükselen su nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Polis ekipleri bir sorun yaşanmaması için kavşaklarda önlem aldı. Bazı vatandaşların yolda yürümekte zorluk çektikleri gözlendi.

Altı uçak iniş yapamadı

ICF Airports Antalya Havalimanı'na sağanak ve fırtına nedeniyle 6 uçak iniş yapamadı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, kentte hayatı olumsuz etkileyen sağanak ve fırtına nedeniyle Hollanda, Brüksel, Almanya, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Esenboğa havalimanlarından gelen uçakların iniş yapamadığını, bu uçakların Dalaman ile Esenboğa havalimanlarına iniş yaptıklarını söyledi 

AA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2013 Pazar 09:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?