21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yağmur yağdı, böyle oldu!

Bu yıl 5.'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sergisi (Sandland 2011) yağmurun azizliğine uğradı. Dün akşam ve gece yağan sağanak yağmur sebebiyle kum heykeller arasında göletler oluştu.

Ancak göletler de ziyaretçileri durduramadı. Kum heykelleri görüp fotoğraf çekmek isteyenler, ayakkabılarını çıkarıp heykeller arasında gezdiler. Gişe rekorları kıran ve bu yıl 150 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kum Heykel Festivali'nde Karayip Korsanları, Matrix, Batman, Titanic, Son Samuray, Star Wars, E.T gibi yapımların yer aldığı Hollywood filmleri canlandırılıyor.

Her yıl kasım ayına kadar açık kalan ve ilk kez Eylül ayında bu derece şiddetli yağmurla neye uğradıklarını şaşıran işletme görevlileri, kum heykel alanını tamir etmek için hazırlık yapıyor. Kum heykel alanı görevlisi Engin Karaca, meteoroljiden gelen yağmur uyarısı sebebiyle pazartesi gününe kadar bekleyeceklerini ve alanın mimarı olan İtalyan heykeltıraşları zarar gören heykelleri tamir etmeleri
için davet ettiklerini söyledi.

Kum heykeller için İzmir'den gelen Erkan Yavuz, "İzmir'den kum heykelleri görmeye geldik ama yağmurdan zarar görmüşler. Çok emek harcanmış, böyle bir manzarayla karşılaşacağımızı düşünmemiştik" dedi.

Leyla Yavuz ise alanı internetten gördüklerini ancak yağan yağmur sebebiyle daha farklı bir görünüme sahip olduğunu belirterek "Emeklere yazık olmuş, inşallah eski haline getirilir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 17:41:55
Güncelleme :23 Eylül 2011 Cuma 17:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?