1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yangın tatbikatı nefes kesti

Manavgat Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Hastane Bahçesinde yakılan ateş, hastane bünyesinde oluşturulan sivil savunma ekibi tarafından söndürülürken hastane binasında mahsur kalan yaralılar başarılı bir operasyonla itfaiye ekiplerince kurtarılarak ambulansla acile kaldırıldılar.

Manavgat Devlet Hastanesi Yangın Tatbikatlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Cavit Cesur yangın tatbikatlarının olası bir yangın sırasında hastane personelinin panik yapmadan nasıl davranması gerektiği konusunda her yıl rutin olarak Mayıs ayında yapıldığını söyledi. Cesur açıklamasına şöyle devam etti:

"Her yıl Mayıs ayında rutin olarak gerçekleştirdiğimiz yangın tatbikatlarından birisini daha yaptık. Amacımız hastanemizde çıkabilecek olan olası bir yangına personelimizin panik yapmadan müdahale etmelerini sağlayarak en kısa sürede gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Sizinde gördüğünüz gibi hastane bahçemizde yakılan iki ateş Manavgat itfaiye ekiplerince söndürülmüştür. Ayrıca tatbikat gereği hastane binasında mahsur kalan yaralılarda başarıyla kurtarılmıştır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?