22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yangının yaraları sarılıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınının mağdur ettiği köylülere Kızılay sahip çıktı. Yangında evlerini kaybeden aileler Kızılay tarafından kurulan çadır kentlerde yaşıyor, Kızılay'ın dağıttığı gıdalarla yaşamlarını sürdürüyorlar. 

Yangının en fazla etkili olduğu Karataş ve Aktaş köylerinde prefabrik konutlar kurmak için harekete geçen Kızılay Antalya ve Serik Şubesi gerekli yer tespitlerini tamamladı. Önümüzdeki günlerde kurulacak olan prefabrik konutlara geçecek olan köylüler için bugün sabah saatlerinde kahvaltı için gıda dağıtıldı. Ekmek, pide, helva, reçel, meyve suyu ve ayran dağıtılan köylülerin üzüntülü oldukları gözlendi. 

Çadırlarda kalan köylüler için battaniye yardımında da bulunan Kızılay ekipleri, mağdur vatandaşlar için günlük üç öğün yemek dağıtımı yapılacağını söylediler.
Kızılay Serik Şube Başkanı Yusuf Etli, "Bugün yangın mağduru köylülerimize sabah kahvaltısı dağıttık. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için yoğun gayret gösteriyoruz. Çadırlara yerleştirilen vatandaşlarımız için prefabrik 52 konut kuracağız. Yer belirlemesi yapıldı. Prefabrik konutlar su an bölgeye gönderildi. En kısa zamanda köylülerimizi bu konutlara yerleştireceğiz" dedi. 

Kızılay'ın yardımlarını alan köylüler ise, yangında her şeylerini kaybettiklerini belirterek, kendilerine sahip çıkan Kızılay yetkililerine teşekkür ettiler. Oldukça üzgün oldukları görülen köylüler, zor günler yaşadıklarını dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 12:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru çetin IP: 78.163.163.xxx Tarih : 12.08.2008 18:46:40

gerçekten türkiyenin en büyük yangının yaşadık..insanlarımız,ağaçlarımız,hayvanlarımız mağdur oldu.bizzat gittim ve oradaki çaresizliği gördüm fakat duyarlı davranan kızılaya ve yetkililerine çok teşşekkür ederiz..gece gündüz demeden sabahlayıp oradaki insanların yaralarına merhem oldular..insanlık başta hüküm sürmek değil,gidip o acıyı paylaşmaktır.