21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yangının yaraları sarılıyor

Antalya Manavgat'ta devam eden orman yangınında evleri yanan köylüler için yardım yağıyor.

Yangının mağdur ettiği vatandaşlar için Antalya Valiliği Sivil Savunma ekiplerince çadır kurulurken, Deniz Feneri Derneğince su, sıcak yemek, kuru gıda, temizlik, battaniye gibi acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım paketleri dağıtılıyor.

Manavgat'a bağlı Karabük köyü yakınlarında başlayan ve Serik ilçesinin beş köyünü etkileyen orman yangınından zarar gören ailelere yardım için hayırsever vatandaşlar ve dernekler seferber oldu. Serik ilçesine bağlı Kayataş köyüne ulaşan Deniz Feneri ekibi bölgeye 34 adet prefabrik konut kuracak. Ayrıca ailelerin ihtiyaçlarını karşılaması için gıda, temizlik malzemesi, battaniye gibi malzemelerden oluşan yardım paketleri hazırlandığı belirtildi.


Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Altan, "Yangının yaralarını sarmak için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Dileğimiz yangının bir an önce kontrol altına alınarak söndürülmesi. Bölgeye ilk olarak acil ihtiyaçları karşılamak için su, sıcak yemek, kuru gıda, meyve suyu ve temizlik malzemesi gibi acil yardım paketlerini gönderiyoruz. Ayrıca Serik Karataş köyünde evleri yangın nedeni ile tamamen tahrip olan aileler için prefabrik konutlar bölgeye ulaşmak üzere. Acil müdahale sonrası tespit ve yardımlarımız devam edecek" dedi

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 18:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?