7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yangınlar turistleri etkilemedi

Antalya, Manavgat ve Bodrum'da yaşanan orman yangınları Alman tatilcileri etkilemedi.


Hava sıcaklıklarındaki artışla birlikte Akdeniz Bölgesi'nde meydana gelen orman yangınları nedeniyle bazı oteller yangın tehlikesine karşı boşaltılırken, tatil merkezlerinde tatillerine devam eden Alman turistler, Antalya'da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.


Antalya Porto Bello Otel'de tatil yapan Alman üniversite öğrencisi Jnes Kopt, Antalya'nın güzel bir tatil merkezi olduğunu belirterek, "Tatilim çok güzel geçiyor. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Manavgat ve Bodrum'da meydana gelen orman yangınlarını televizyondan izledim. Yanan ormanlar için üzüldüm. Burada tatilimi keyifle sürdürüyorum" dedi.


Almanya'nın Bonn şehrinde yaşayan Alman turist Maria Sharifzade ise, "Biz orman yangınlarının meydana geldiği bölgeye uzağız. Burada eğlenceli bir tatil geçiriyorum. Herkesin burada güvenli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim" diye konuştu.
Bonn şehrinden tatil için Antalya'ya gelen Martina Koch ise Türkiye'de tatil yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Orman yangınları tatilimizi etkilemiyor. Ormanlık alanda yaşanan yangınlar için üzüldük. Ancak bizim için herhangi bir engel söz konusu değil. Türkiye'de güvenlikle tatil yapılabilir" şeklinde konuştu.


Almanya'nın Münih şehrinde yaşayan Danimarkalı çift ise, Antalya Agualand'da su parkında yüzerek tatilin keyfini çıkarıyor. Danimarkalı emekli çift Henrik ve Dotte Kock, "Antalya'da deniz, plaj ve kum mükemmel bir tatil imkanı sunuyor. Burada olmaktan dolayı mutluyuz. Orman yangınları bizim tatilimizi etkilemiyor. Keyifle tatilimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.


Almanya'nın Sututgart şehrinde yaşayan Türk vatandaş Ramazan Erdal ise, her yıl Antalya'ya tatil için geldiğini belirterek, "Orman yangınları bizim tatil merkezimize çok uzak. Burada çok iyi bir tatil geçiriyoruz. Herkesi tatil için Antalya'ya bekliyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 14:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?