1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yaralanan bisikletçinin tedavisi sürüyor

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Antalya-Alanya etabında yaralanan ve Özel Can Hastanesi'ne kaldırılan turun birincisi İngiliz sporcu Impey Darly'nin tedavisi sürüyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, sporcuyu hastanede ziyaret ederek doktorundan sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Antalya-Alanya etabının varış noktasına yakın bir yede rakip sporcu tarafından kolundan çekilerek düşürülen Barloworld Bianchi Kulübünden Impey Darly dün Alanya Özel Can Hastanesi'nden tedavi altına alınmıştı.

Sporcuyu bugün tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu geçmiş olsun dileğinde bulundu. Sporcuyla bir süre görüşen Müftüoğlu, federasyon olarak tedavi konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi.

TBF'na bağlı doktor İsmail Yetkin yaralı sporcuyla yakından ilgilendi. Darly, yarışma anında kendisinin kolundan çekilerek düşürüldüğünü fark etmediğini ancak daha sonra televizyonda görüntüleri izledikten sonra gerçeği öğrendiğini söyledi. Bu davranışın etik olmadığına dikkat çeken İngiliz sporcu, "Bu sportmenliğe sığmayacak bir hareket. Daha öncede böyle davranışta bulunan bir sporcunun spor hayatı sona ermişti. Yarışma kurulu hakem heyetinin gerekli cezayı vermesini istiyorum" dedi.

Doktor İsmail Yetkin sporcunun belinde köprücük kemiğinde ezilmeler, bacaklarında ise yaralanmalar olduğunu belirterek, "Hastamızın durumu iyi hayati tehlikesi yok. Ancak belinde (lumbar bölgesinde) çökme kırığı var. Bu nedenle ayağa kalkması zor. Uçak ayarlayıp yarın ülkesine göndermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan TBF Başkanı Emin Müftüoğlu ise, "Yarışın sonlarına doğru sporcuların en süratli oldukları anda meydana gelen kaza bizi üzdü. Rakip sporcu faul yaparak İngiliz sporcunun düşmesine neden oldu. Biz federasyon olarak doktorlarımızı da tedavide seferber edip elimizden gelen her şeyi yaptık" dedi. Müftüoğlu, bir gazetecinin faul yapan sporcuya ceza verilip verilmeyeceği yönündeki bir sorusu üzerine şunları söyledi:

"Buna, Tur komiserinin vereceği rapor doğrultusunda UCI ve Dünya Bisiklet Birliği karar verecek. Dünya Bisiklet Birliği kararı verecektir

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?