21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yaralı asker ölü taklidiyle kurtulmuş!

Hakkari'de, Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütü üyelerince düzenlenen 17 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan Kumlucalı Veysel Kızılay'ın ölü taklidi yaparak kurtulduğu öğrenildi.

Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen 17 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan Veysel Kızılay'ın Antalya'nın Kumluca İlçesine bağlı Mavikent beldesinde yaşayan babası Abdullah ve annesi Durkadın Kızılay oğullarının eve dönmesini bekliyor.

Hakkari Askeri Hastanesi'nde tedavi gören Veysel Kızılay'ın Mavikent'te yaşayan anne ve babası geçmiş olsun için gelen birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Oğullarıyla günde bir defa konuştuklarını söyleyen anne Durkadın Kızılay, şöyle konuştu:

"Oğlumun şu an durumu iyi. Buna da çok şükür. Sol ayağında ve sol kolunda şarapnel yarası var ancak çok derin değil. Şehitlerimiz de keşke böyle yaralı kurtulsaydı. Oğlumla telefonla konuştuğumuzda 'merak edilecek bir şey yok iyiyim' dedi. Olay olmadan bir saat önce aramıştı. Baskında Serikli Ramazan Yeşil oğlumun yanında şehit olmuş. Oğlumun mevzisi el bombasıyla bombalanmış. Mevzisi yanarken diğer arkadaşları şehit olmuş. Oğlum da yaralı iken ölü taklidi yaparak kurtulmuş."

Baba Abdullah Kızılay ise, Ramazan Yeşil'in oğlunun yanında şehit olduğunu belirterek, "Oğlum arkadaşları şehit olunca ölü taklidi yaparak kurtulmuş" dedi.

Eve geçmiş olsun ziyaretine gelen akrabalar ise saldırıyı kınayarak, "Sınır karakollarının düzenlenmesi gerekiyor. O çocukların mevzisi el ile kazılmış. Bizim yazın yaylalarda kaldığımız çadır evleri gibi. Baskının 300 kişi ile yapıldığı söyleniyor. Bu 300 kişi neden görülmemiş. Bu çocuklara el bombası ile oradaki köyden bomba atılmış. Arkadaşlarına öyle anlatmış."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 18:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?