22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yaralı caretta ameliyat edilecek

Antalya'nın Kaş İlçesinde boğazına takılan olta yüzünden yaralanan Caretta Caretta bulundu

Antalya'nın Kaş ilçesinde Caretta Carettanın boğazında kılıç balığı avlamak için kullanılan 'baragede' adlı bir kancanın takılı olduğunu gören Kaşlı tekneciler Caretta Caretta'yı kıyıya getirip sahil güvenliğe teslim etti. Kaş'taki veterinerin çabalarına rağmen hayvanın boğazındaki kanca şeklindeki olta çıkartılamadı.

Deniz kaplumbağasını ilk gören kişi olan Sera adlı teknenin sahibi Salih Sarıcı, liman çıkışında bir Caretta Caretta gördükleri belirterek, "Tekneyi yavaşlatarak müşterilere fotoğraf çekebileceklerini söyledim. Ancak Carettanın dalmaya çalışıp dalamadığını fark edince hayvana yanaştık. Carettanın meyve sandığına misinayla bağlı olduğunu görünce bir müşterimiz kurtarmak için suya atladı. Başarılı olamayınca hayvanı iple tekneye taşıdık. Daha sonra da sahil güvenliğe teslim ettik. Caretta Caretta'nın yaralanmasına Yunanlı balıkçıların kılıç balığı avlamak için kullandıkları 'baragede' isimli bir aletin neden olduğunu sanıyoruz" dedi.

Caretta bir vatandaşın kiraladığı araç ile Dalyan'a gönderildi. Deniz kaplumbağasına burada anestezi uygulandıktan sonra ameliyat edilecek

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 17:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?