16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Yarışma sonuçları belli oldu

YARIŞMA SONUÇLARI BELLİ OLDU

AESOB tarafından Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen fotoğraf ve hediyelik eşya yarışması sonuçları belli oldu.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından düzenlenen Antalya Yöresi Otantik Hediyelik Eşya Yarışması ve Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklerle İlgili Fotoğraf Yarışması sonuçları belli oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Ahilik Kültür Haftası'nın ilk günü (11 Ekim Pazartesi) Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törende verilecek.

Antalya Yöresi Otantik Hediyelik Eşya Yarışması'nın bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Profesyonel, yetişkin ve öğrenci olmak üzere üç kategoride yapılan yarışmaya 45 eser katıldı. Profesyonel yarışmasında birinci ve ikinciliğe değer eser bulunamazken, üçüncülüğü Mehmet Fevzi Doğan elde etti. Yetişkin kategorisinde de birinci ve ikinciliğe değer eser bulunamazken, üçüncülüğü Çetin Durmaz elde etti. Öğrenci kategorisinde birinciliği Mükerrem Baki, ikinciliği Meral Körezlioğlu, üçüncülüğü Hatice Korkmaz ve mansiyon ise Gül Yasa elde etti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklerle İlgili Fotoğraf Yarışması'na Türkiye'nin değişik illerinden 95 eser katıldı. Yarışmada birinciliği Adapazarı'ndan Nevzat Yıldırım, ikinciliği, üçüncülüğü ve mansiyon ödüllerini Balıkesir-Bandırma'dan Vedat Şentürk, ikinci mansiyonu ise Kocaeli-Gölcük'ten Melih Sular kazandı.

Yarışmalarda birbirinden güzel eserlerin katıldığını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, “Yarışmalara çok kısa bir sürede hazırlanmak ve duyurmak zorunda kaldık. Yine de katılım çok güzeldi. Her iki yarışmaya da ilgi göstererek, eserler gönderen katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Sevimçok, önümüzdeki yıldan itibaren yarışmayı tüm yıla yayarak, daha fazla katılım ve daha güzel eserlerin ortaya çıkmasını sağlayacaklarını söyledi. Sevimçok, yarışmada dereceye giren eserlerin belirlenmesi amacıyla jüri üyesi gönderen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatkarlar Fakültesi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Foto Muhabirleri Derneği, Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, Fotoğrafçılar Kırtasiyesiciler ve Kitapçılar Odası, İl Kültür Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ve Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcilerine teşekkür etti.

YARIŞMA SONUÇLARI BELLİ OLDU
YARIŞMA SONUÇLARI BELLİ OLDU
YARIŞMA SONUÇLARI BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 14:42:03
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 16:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?