21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yasak aşk evlat katili yaptı

Antalya’da kızının evli bir adamla ilişkisi olduğunu öğrenen Cemil Guruk (42), kızı Zeynep Guruk’u (17) göğsüne sapladığı 3 bıçak darbesiyle öldürdü.

Olay akşam 19.45 sıralarında Şafak Mahallesi 4281 Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zeynep Guruk (17), evli ve iki çocuk babası olan Halil Başıboş ile (23) gayri meşru ilişkiye girdi.

Evleri karşılıklı olan Guruk ve Başıboş, bu ilişkiye uzun süre devam etti. Evli olan Halil Baş7boş, bir süre sonra korkarak ilişkiden vazgeçip durumu ana sınıfı öğretmeni olan eşi Hatice Başıboş’a anlattı. Hatice Başıboş da Zeynep’in annesi Sultan Guruk’a eşi ve kızının yaşadıklarını anlattı.

İlişkiden haberdar olan Guruk’un ailesi çareyi kızlarını Manisa’daki bir akrabalarına göndermekte buldu. Manisa’ya gönderilmek istenen 17 yaşındaki Guruk, Manisa’ya gitmek istemeyerek Halil Başıboş’un evine sığındı. Zeynep, Başıboş’a kendisini sevdiğini ve ailesine dönmek istemediğini söyledi.

Yaşadıklarının hata olduğunu söyleyen Başıboş, Zeynep’i babasının evine gönderdi. Zeynep’in annesi Sultan Guruk’da mecbur kalarak durumu eşi Cemil Guruk’a anlattı. Kızının evli bir adama kaçtığını ve uzun süredir ilişkisi olduğunu öğrenen 8 çocuk babası inşaat işçisi Cemil Guruk, olayı duyunca çılgına döndü.

Evdeki damadı ve diğer kızları tarafından sakinleştirilmek istenen baba Guruk, su içme bahanesiyle gittiği mutfaktan aldığı bıçakla kızının bulunduğu odaya girerek, kızıyla boğuşmaya başladı. Diğer odada bulunan eniştesi, annesi ve ablalarından yardım istemek için bağıran Zeynep Guruk, babasının göğsüne sapladığı üç bıçak darbesiyle kanlar içinde yere düştü.

Kızının öldüğünden emin olan baba Guruk, elindeki bıçakla birlikte evi terk etti. Kızının cansız bedeniyle karşılaşan ev halkı sinir krizleri geçirdiler. Hemen polise ve ambulansa haber verdiler. Guruk ailesi kızlarının öldüğünü olay yerine gelen 112 ekiplerinden öğrendiler.

Baba Cemil Guruk, kaçmak isterken polis taraf7ndan mahalle arasında yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Guruk’un polislere, "Namusumu temizledim’’ şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Daha önce bir kızı daha kaçtığı belirtilen Guruk’un, cinayeti gurur yaptığı için işlemiş olabileceği belirtildi. Baba Guruk’un ifadesinin alınmasının ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa çıkartılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 12:38:28
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 11:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?