8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yaşam ağacı yeşillendi

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından desteklenen ve Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi öğrenciler tarafından başlatılan organ bağışı kampanyasında, temsili olarak çizilen ağaca 4 günde bağışlar için toplam 140 adet yaprak eklendi. 

Akdeniz Üniversitesi'nde bulunan Olbia Çarşısı'nda temsili bir ağaç resmi çizildi. Yaşam ağacı verilen ağaç resmine yapılan her organ bağışı için bir yaprak koyan üniversite öğrencileri, "Ağacımız ilk günlerde çok kuruydu. 

Yaptığımız çağrılarla üniversite öğrencileri konuya ne kadar duyarlı olduklarını gösterdiler. Bugün ağacımızda 140 adet yaprak bulunuyor. Bu yapraklara bağışta bulunan öğrencilerin isimlerini yazdık. Bağışta bulunan her öğrenciye bağış kartı çıkarttırdık. Organ Nakli Araştırma ve Uyguluma Merkezi ile birlikte yürüttüğümüz bu kampanya sonucunda hedefimiz 150 adet yaprağa ulaşmak. Yaşam ağacının yeşillenmesi organ bekleyen hastalara da büyük umut verdi. Biz insanları organ bağışı konusunda bilinçlendirmek için bu yola çıktık. Umarım herkes bu konuda üzerine düşen görevi yapar" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 11:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?