16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Yaşam savaşını kazandı

5 YAŞINDAKİ ZALİYA'NIN TEDAVİSİ TAMAMLANDI

Antalya'da, dünyaca ünlü Rus dağcı babası Salavat Rakhmetov'un tırmanışını izlerken kopan kaya parçasının kafasına isabet etmesi sonucu komaya giren 5 yaşındaki Zaliya Rakhmetov, günlerdir sürdürdüğü yaşam mücadelesini kazandı. Hastaneden taburcu edilen Zaliya, ülkesine döndü.

Tatil için geldikleri Antalya'da babasının tırmanışını izlerken kopan kaya parçasının kafasına isabet etmesi nedeniyle günlerdir Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren 5 yaşındaki Zaliya Rakhmetov, Türk doktorların çabasıyla hayata döndü. Yaşam mücadelesini kazanan Zaliya, hastaneden taburcu edildi.

Zaliya'nın hayata dönmesi için doktorların ve hemşirelerin ellerinden gelen her şeyi yaptığını belirten Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Halil Ertuğ, "Küçük kızın tamamen iyileşmesi zaman alır. Sol kolunda kopma, kalça kırığı ve kafa travması mevcut. Ailenin isteği üzerine acil sorunları giderildikten sonra taburcu edilmesine karar verildi" dedi.

Küçük kızın bir doktor refakatinde gece geç saatlerde ambulansla havaalanına götürüldüğü bilgisini veren Ertuğ, Zaliya'nın sağlığı için her şeyin yapıldığını ifade etti

5 YAŞINDAKİ ZALİYA'NIN TEDAVİSİ TAMAMLANDI
5 YAŞINDAKİ ZALİYA'NIN TEDAVİSİ TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 13:46:04
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 14:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?