1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Yaşam tüneli' projesi hayata geçti


Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de ilk defa uygulanan 'Yaşam için kısa bir mola' sloganıyla 'yaşam tüneli' projesini hayata geçirdi.

Bilgilendirme, uyarma ve cezalandırma şeklinde üç aşamalı uygulanacak proje kapsamında yol kenarına kurulan tek otomobillik tünellerde vatandaşlara görüntülü sunum yapılıyor. Proje kapsamında trafik hatası işleyen sürücüler durdurularak tünele sokulup otomobil içerisinde yaptıkları hatanın nelere sebep olabileceği anlatılıyor. Proje kapsamında bir ay içerisinde kural ihlali yapmış üç bin sürücünün görüntülü olarak bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Video şeklinde bir dakikayı geçmeyecek şekilde yapılan sunumlarda emniyet kemeri kullanımının gerekliliği, alkolün sürücüler üzerindeki yakın ve uzak etkileri, cep telefonu kullanarak araç sürmenin olumsuz etkileri ve aşırı hız yapmanın kötü sonuçları grafik çizimleriyle anlatılıyor.

İnsanların hem görüp hem de işittiklerinin yüzde 50'sini hatırlayabildiklerini anlatan Trafik Şube Müdürü Erol Beşe, "İnsanlar okuduklarının yüzde 10'unu, işittiklerinin yüzde 20'sini, gördüklerinin yüzde 30'unu hatırlıyor. Ancak hem görüp hem de işittiklerinin yarısını hatırlıyorlar. Bizde buradan yola çıkarak hata yapan sürücülere videolu anlatım yapıyoruz. Bilgilendirme kampanyamızın ardından uyarma ve cezalandırma bölümüne geçeceğiz. Antalya'da şu an sürücüler içerisinde emniyet kemeri kullanma oranı yüzde 35 civarında. 2010 yılı sonunda bu uygulama ile bu oranı yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz."

Yaşam tünelinde yaptıkları hatalar nedeniyle doğacak sonuçları videolarda izleyen sürücüler bundan böyle daha dikkatli olacaklarını söylediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 16:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?