8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Yaşlı kadına çete tuzağı

Antalya'da galericilik ve tefecilik yaptığı belirtilen şebekenin, tehdit, şantaj ve döverek yıldırdıkları yalnız yaşayan kadının trilyonluk mal varlığını üstlerine geçirdiği öne sürüldü. Kadını eşyalarıyla birlikte sokağa atıp, lüks hayat yaşayan şebeke,. polisin 'Toros' operasyonuyla çökertildi.


İddiaya göre, Antalya'da kendilerine mafya süsü veren şebeke, 69 yaşındaki tek başına yaşayan Meryem Ekin'i döverek tüm mallarına el koydu.

Sokakta kalan yaşlı kadın, önce polise başvurdu. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na da mektup yazarak yardım istemesi üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişlerinden gelen talimat üzerine Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, galericilik ve tefecilik yaptığı belirtilen İ.H.P. ile kardeşi İ.P.'nin peşine düştü. Gerçekleştirilen operasyonda İ.H.P., İ.P.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Operasyonun başlamasının ardından malına el konulduğu belirtilen yaşlı kadın, polise yeniden ifade verdi. İfadesinde Almanya'da işçi olarak 34 yıl boyunca kazandıkları paraları Antalya'da gayrimenkule yatırdıklarını anlatan gözü yaşlı Meryem Ekin, arsasını verdiği müteahhidin kaçması sonucu yeni bir firmaya işlemler için vekalet verdiğini kaydetti.


Okuma yazması olmaması sebebiyle vekaleti verdikten bir ay sonra dolandırıldığını anlatan Ekin, "10 yıl önce eşim öldü. Bu arada Bayındır Mahallesi'ndeki arsamı inşaata verdim. Müteahhit inşaatı yarım bırakıp kaçtı. İki kardeş 2006 yılında gelip, inşaatı tamamlamak istedi. Bende kabul ettim. İskan ve abone işlemleri için vekalet verdim. Vekalet verdikten bir ay sonra dolandırıldım. Avukat tuttum, fakat mafya bana baskı yaptı. Adam gönderip beni dövdüler, tehdit ettiler, bana silah çektiler. Ben de korktuğum için mücadeleden vazgeçtim" diye konuştu.


Trilyonluk mal varlığından başını sokacağı evi bile kalmadığını vurgulayan Meryem Ekin, şöyle devam etti:
"Kaleiçi'nde trilyonluk 250 metre arsam, Güllük Caddesi'nde bir dairem, Bayındır Mahallesi'nde 2 dükkan 7 daireme el koydular. Sonunda da beni eşyalarımla oturduğum evden attılar. Tek dairem dışında mülkümün tamamına el konulurken, tanıdığın bir emlakçı bana 'avukat tutup dava açalım' dedi. Ardından ona da vekalet verdim. O da son kalan dairemi elimden almış. Aklım başına geldiğinde elimde hiçbir şeyim kalmadı. Artık yaşamak istemiyorum. Beni öldürün. Ben yıllardır tuvalet temizleyerek bu mülklerin sahibi oldum. Fakat cahilliğimi kullanan art niyetli kişiler, trilyonluk malıma mülküme el koyup beni sokağa attı. Artık yaşamak istemiyorum. Bize ve bizim gibilere sahip çıkan kimse yok."


Polisin, operasyondan sonra yaptığı soruşturmada gözaltına alınan şahısların, son 1 yıl içerisinde maddi açıdan önemli derecede mal varlığına sahip oldukları ve yüksek oranlarda harcamalarda bulundukları tespit ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 23:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 88.229.131.xxx Tarih : 6.12.2007 14:26:32

Mağdure türbanlıymış.Hükümetin ilgilenip,mağdurenin, mağduriyetinin acilen giderilmesi gerekir.