7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Yaşlı kadının katili çırak çıktı

Alanya'da boğazı kesilerek öldürülen ve bilezikleri çalınan kadının katil zanlısının, bir süre önce evlerine gelen fayans ustasının çırağı olduğu ortaya çıktı. Polis, katil zanlısına olay yerinde tatbikat yaptırdı.


Antalya'nın Alanya ilçesinde, sabah saatlerinde boğazı kesilerek öldürülen ve bilezikleriyle evdeki ziynet eşyaları çalınan 80 yaşındaki Gülçin Özer'in katil zanlısının, 17 yaşındaki M.A.Ç. olduğu ortaya çıktı. Suçunu itiraf eden M.A.Ç.'nin, Özer'in 10 gün önce evinde tadilat yapan fayans ustasının çırağı olduğu ve 12 yaşındayken Adana'da cinayete tam teşebbüs suçlamasıyla yargılanıp cezaevine konduğu ve yaşı küçük olduğu için sadece 20 ay tutuklu kaldıktan sonra Af Yasası ile serbest kaldığı
belirlendi.


Güllerpınarı Mahallesi'ndeki bir apartmanın 5. katında oturan 82 yaşındaki Hasan Özer, aynı evde oturan kızı Canan Özer'i de yanına alarak dün saat 09.00 sıralarında yürüyüşe çıktı. Özer'in eşi Gülçin Özer ise evde kaldı. Yaklaşık 3 saat sonra kızıyla birlikte eve dönen Hasan Özer, eşini oturma odasında boğazı kesilerek öldürülmüş halde buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, yaşlı kadının kolundaki 6 bileziğin ve evdeki ziynet eşyalarının da çalındığını belirledi.
Canan ve Hasan Özer'den son bir ay içinde evlerine girip çıkan herkesin adını ve eşkalini öğrenen polis, komşularını da tek tek sorguladı. Bir komşunun dün cinayetin işlendiği saatlerde binada gördüğünü söylediği genç ile Özer ailesinin evinde 10 gün önce tadilat yapan fayans ustasının çırağı 17 yaşındaki M.A.Ç'ın eşkalinin tuttuğunu fark eden polis, araştırmayı bu yönde yoğunlaştırdı. Fayansçıya giden polisler çırağı, cinayetin ortaya çıkmasından 9 saat sonra dün saat 21.00 sıralarında gözaltına aldı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde suçunu itiraf eden M.A.Ç. tadilat sırasında yaşlı kadının kolundaki bilezikleri gördüğünü söyledi. Dün sabahtan itibaren evi gözetlediğini belirten M.A.Ç., Gülçin Özer'in eşi ve kızı evden çıkınca gidip kapılarını çaldığını söyledi. 'Amca evde mi, birşey konuşacaktım' diye sorduğunu, evde olmadığını belirten Gülçin Özer'in, kendisini bir bardak çay içip eşi dönünceye kadar beklemesi için içeri aldığını kaydetti.
Yaşlı kadından önce bileziklerini istediğini, vermeyince mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla öldürüp bileziklerini ve evdeki ziynet eşyalarını aldığını itiraf eden M.A.Ç., daha sonra bileziklerden 3'ünü ilçedeki değişik kuyumculara satıp parasını da hemen harcadığını söyledi. Zanlının, 5 yıl önce de Osmaniye'de bir kadını aynı şekilde bıçakla öldürmeye tam teşebbüs edip değerli eşyalarını gasp ettiği belirlendi. Olay tarihinde yaşı çok küçük olan zanlının 20 ay tutuklu kaldıktan sonra cezaevinden çıktığı anlaşıldı.


Katil zanlısına bugün olay yerinde tatbikat yapıldı. Polisin olağanüstü güvenlik önlemi alırken, katil zanlısı geldiğinde, ölen kadının yakınları sinir krizi geçirerek, zanlıya saldırmak istedi. Polis acılı aile fertlerini sakinleştirmekte güçlük çekti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 03:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?